Poznati

Američko tužilaštvo danas formalno optužuje glumca Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2023

-

11:09

Američko tužilaštvo danas formalno optužuje glumca Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata
Američko tužilaštvo danas formalno optužuje glumca Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo prvog sudskog okruga Novog Meksika danas će formalno podneti krivičnu prijavu za ubistvo iz nehata protiv holivudskog glumca Aleka Boldvina zbog pucnjave na snimanju filma "Rast" (Rust), u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins.

Osoba koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma Hana Gutijerez takođe će biti zvanično optužena za ubistvo iz nehata, prenosi AP.

Istraga o ubistvu do kojeg je došlo u oktobru 2021. godine trajala je više od godinu dana.

Tokom snimanja ubijena je snimateljka Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak. 

Gutijerez je rekla istražiteljima da je proverila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka pre fatalnog incidenta.

U tužbi, podnetoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv koproducenta i glumca Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije. 

U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija "odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu" i da su "svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora".

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin