Aktuelno iz kulture

Elton Džon nastupio na Glestonberi festivalu: Ovo je možda moj poslednji nastup u Engleskoj

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2023

-

17:03

Elton Džon nastupio na Glestonberi festivalu: Ovo je možda moj poslednji nastup u Engleskoj
Tanjug/AP/Joel C Ryan - Copyright Tanjug/AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni britanski muzičar Elton Džon je na svom koncertu na festivalu Glestonberi rekao je da mu je to možda i poslednji nastup u Velikoj Britaniji.

On je na Glestonberiju nastupio u okviru svoje oproštajne turneje i na koncertu u nedelju je svirao svoje najveće hitove: ''Crocodile rock'', ''Goodbye Yellow Brick Road'', ''Your Song'', ''Still Standing'', ''Rocket Man'' i druge.

Tanjug/AP

 

''Nikada nisam mislio da ću svirati na Glestonberiju. Ovo je veoma posebna i emotivna noć za mene, jer bi to mogao biti moj poslednji nastup u Engleskoj, tako da je bolje da sviram dobro i bolje da vas zabavim. Toliko dugo stojite tu, prikladno ste obučeni. Zaista to cenim, neverovatno je'', rekao je Džon na kraju koncerta publici.

Skaj Njuz prenosi da je koncert bio rasprodat, a da je Elton Džon na njemu svirao pesme iz svih epoha karijere, sve vreme menjajući kostime i prateće specijalne efekte.

Elton Džon je jedan od umetnika koji je prodao više od 300 miliona nosača zvuka, ali nikada nije svirao na vodećim britanskim muzičkim festivalima. 

Pevač je imao svoj prvi veliki hit 1970. sa "Your Song", iste godine kada je održan prvi festival u Glestonberiju u jugozapadnoj Engleskoj, a kada su ulaznice koštale jednu funtu i kada se 

pilo besplatno mleko sa farme.

Ulaznice za događaj 2023. rasprodate su za nešto više od jednog sata, preneo je Rojters.

Oproštajna turneja trebalo je da traje od septembra 2018. do 2021, na pet kontinenata i sa više od 350 nastupa, ali je promenjen raspored  zbog pandemije i Džonovih problemima sa kukovima, podseća britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu