Aktuelno iz kulture

Sarajevo film festival posvetiće poseban program rediteljki Džesiki Hausner

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2023

-

11:39

Sarajevo film festival posvetiće poseban program rediteljki Džesiki Hausner
Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole - Copyright Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Sarajevo film festival saopštio je danas da će filmskim programom "Posvećeno (Tribute To)" odati počast austrijskoj rediteljki, scenaristkinji i producentkinji Džesiki Hausner.

"Ovim programom želimo da istaknemo vrednost njenog filmskog stvaralaštva i publici približimo jedinstvenu viziju ove umetnice. Izborom filmova koje prikazujemo u programu 'Tribute to' naglašavamo važnost ovih dela u kontekstu savremenog filma", rekao je direktor festivala Jovan Marjanović. 

Kako je najavljeno, u okviru festivala koji će biti održan o 11. do 18. avgusta, Hausner će biti predstavljena izborom filmova, među kojima su najnoviji "Club Zero" (2023), "Little Joe" (2019), "Amour Fou" (2014), "Lourdes" (2009), koji je u Veneciji osvojio FIPRESCI nagradu, "Hotel" (2004) i "Lovely Rita" (2001).

"Među producentima 'Club Zero' je i Obala Art Centar iz Sarajeva, u okviru zajedničkog projekta s Turskom radio televizijom i Doha Film institutom. Producenti filma u ime Obala Art Centra su Mirsad Purivatra i Marjanović. Hausner je bila gošća Sarajevo film festivala 2017. kada je otvorila 11. izdanje programa 'Talents Sarajevo'", kaže se u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura