Aktuelno iz kulture

Štrajk holivudskih glumaca i scenarista odložio dodelu Emi nagrade za 15. januar naredne godine

Komentari

Autor: Fonet

10/08/2023

-

21:45

Štrajk holivudskih glumaca i scenarista odložio dodelu Emi nagrade za 15. januar naredne godine
Emi nagrade 2021 - Copyright Tanjug/AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Dodela Emi nagrada je odložena za 15. januar zbog štrajka holivudskih glumaca i scenarista, objavili su Televizijska akademija i mreža Foks, objavio je Rojters.

Prvobitno je 75. dodela nagrada bila planirana za 18. septembar, a nominacije su objavljene u julu, malo pre nego što su se glumci pridružili štrajku scenarista.

Holivudski glumci su se prošlog meseca pridružili scenaristima, koji od maja ne rade, budući da su propali pregovori sa studijima. Ovo je prvi put da su zajedno u štrajku od 1960. godine, čime je zaustavljena produkcija svih televizijskih serija i filmova i dosta projekata povezanih sa industrijom zabave, prenosi Glas Amerike.

Serija HBO "Naslednici", o borbi u porodici za kontrolu nad medijskom imperijom vodi u nominacijama, zajedno sa serijom HBO "Poslednji od nas", koja je distopijska adapatacija video-igre.

Ostale nominacije su "Kuća zmaja", koja hronološki prethodi "Igri prestola", serija o odmoru na kome stvari krenu po zlu "Beli lotus" i deo sage Ratova zvezda "Andor".

Za nagrade su nominivani i "Bolje pozovite Sola", "Kruna" i "Žuti prsluci". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu