Aktuelno iz kulture

RTS proslavio rođendan u Botaničkoj bašti: 65 godina televizije u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

23/08/2023

-

23:55

RTS proslavio rođendan u Botaničkoj bašti: 65 godina televizije u Srbiji
RTS proslavio rođendan u Botaničkoj bašti: 65 godina televizije u Srbiji - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Radio-televizije Srbije (RTS) večeras je obeležila svoj 65. rođendan zabavno-umetničkim programom, u okviru kojeg je prikazan jedan nastavak restaurisane serije "Više od igre" i prenošen uživo koncert filmske muzike u izvođenju Big benda RTS-a i gostiju.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Povodom jubileja, na dan kada je 1958. godine Televizija Beograd počela emitovanje programa, RTS je u Botaničkoj bašti "Jevremovac“ priredio svečani prijem za zvanice, među kojima su se našli brojni voditelji, novinari i poslenici javnog servisa, kao i patrijarh srpski Porfirije.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Zvanice poput v.d. direktora Filmskog centra Srbije Ivana Karla, novinarke Mire Adanje Polak, glumaca Svetlane Bojković, Petra Božovića, Tihomira Stanića, Radoša Bajića i brojni drugih gostiju, na crvenom tepihu dočekivali su direktor RTS Dragan Bujošević, urednica Zabavnog programa Sandra Perović i drugi predstavnici javnog servisa.

Na Prvom programu RTS-a, kao i prisutnima u "Jevremovcu", prikazan je treći nastavak "Utakmica" digitalno restaurisane serije "Više od igre", koja je nastala 1976. godine u produkciji Televizije Beograd.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Seriju je režirao Zdravko Šotra po scenariju Slobodana Stojanovića, sa Božovićem, Nikolom Simićem, Žikom Milenkovićem, Ljiljanom Dragutinović i drugim glumcima.

Nakon "Više od igre", zvanice u Botaničkoj bašti, kao i gledaoci RTS-a u direktnom prenosu, pratili su izvođenje hitova filmske i televizijske muzike, koje su u pratnji Big benda RTS-a pevali Beti Đorđević, Aleksandra Kovač, Bisera Veletanlić, Boris Režak i Aleksandar Srećković Kubura.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Mogla se čuti, između ostalog, tema iz serije "Otpisani", i pesme "Zlatni dan", "Milo moje", "Flojd", "Ljubav i moda" i druge. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura