Reflektor

"Enkanto magični svet " od 25. novembra u bioskopima: Zlata Numanagić pozajmila glas baki čudesne kolumbijske porodice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/11/2021

-

15:37

"Enkanto magični svet " od 25. novembra u bioskopima: Zlata Numanagić pozajmila glas baki čudesne kolumbijske porodice
"Enkanto magični svet " od 25. novembra u bioskopima: Zlata Numanagić pozajmila glas baki čudesne kolumbijske porodice - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Animirano ostvarenje "Enkanto magičan svet"  od 25. novembra će biti na repertoaru bioskopa širom Srbije, a čaroliji Enkanto priče doprineli su muzičari, glumci i glumice koji su svojim glasovima "dodali" još malo boje već šarolikoj i raznovrsnoj magiji kolumbijske porodice.

U ulozi bake na čelu porodice Madrigali našla se čuvena Zlata Numanagić, glumica i pevačica hita "Ti mi se tako sviđaš" - Đurđina Radić Điks, kao i vlasnica numera "Sreda" i predvodnica dečijeg "Hora Čarolija" kantautorka Leontina Pat. Prvi put u ulozi sinhronizatora oprobao se učesnik muzičkog takmičenja Isak Šabanović kao Kamilo, pored njega u Diznijevoj animaciji učestvovala je i mlada glumica Ana Vučić ("Preživeti Beograd"), kao i bard srpskog glumišta Dubravko Jovanović ("Lepa sela lepo gore", "Sedam i po").

Buduće velike zvezde, takmičari muzičkih takmičenja za decu, takođe, su deo čarolije "Enkanto magičnog sveta". Glas je glavnoj junakinji Mirabel pozajmila Ivona Rambosek, dok iza njene "savršene" sestre Izabele stoji Irina Arsenijević. Dečaka Mariana doživeo je i svojim glasom osnažio Nikola Milenković.

Animirana priča o neobičnoj porodici Madrigali, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mestu zvanom Enkanto. Magija Enkanta blagoslovila je svako dete u porodici jedinstvenim darom, od super snage do moći isceljenja, svako dete, osim jedno - Mirabel. Ali kada otkrije da je magija koja okružuje Enkanto u opasnosti, Mirabel shvata da bi ona, jedina "normalna" Madrigal, mogla da bude poslednja nada svoje izuzetne porodice.
 
O veličini filma govori to da je uloga Karlosa, verenika Izabele iz porodice Madrigali, u izvornoj, originalnoj verziji poverena svetski poznatom muzičaru, kolumbijskog porekla - Malumi, koji je o učešću u sinhronizaciji rekao: "Enkanto je magičan film. Ja sam iz Kolumbije i priča je o kolumbijskoj porodici, veoma sam ponosan što sam deo ove priče. Mnogo mi znači što ću na ovaj način promovisati kulturu svoje države širom sveta".

Autori animacije Džared Buš (Moana), Bajron Hauard (Zootropolis - Grad životinja) i korediteljka Karis Kastro Smit ponosno govore o crtanom filmu.

"Ovo je prvi put da smo se potrudili da opišemo detaljno celu brojnu porodicu. Imamo puno glavnih likova koji su baš, baš važni za priču, to je bilo izazovno, ali je ceo tim tome bio posvećen od početka. Enkanto i Madrigalovi su dom magičnog realizma, sama Kolumbija je poprište dobre muzike, šarolike kulture i različitih etniciteta", reči su autora ove animacije.

Preporuka za vas

Animacija inspirisana istinitim događajima:  Zvezdani psi Belka i Strelka istražuju Saturn

Komentari (0)

Kultura