Reflektor

ABBA na vrhu britanske top liste: Za sedam dana prodali 204.000 primeraka novog albuma, prvog posle 40 godina

Komentari

Autor: BBC

13/11/2021

-

11:34

ABBA na vrhu britanske top liste: Za sedam dana prodali 204.000 primeraka novog albuma, prvog posle 40 godina
ABBA - Copyright Tanjug AP/Ron Frehm

veličina teksta

Aa Aa

"Mnogo smo srećni jer se čini da naši fanovi uživaju u novom albumu, podjednako koliko smo i mi uživali stvarajući ga", istakli su u saopštenju članovi legendarnog benda ABBA, pošto je objavljeno da su dospeli na vrh britanske top liste sa novim albumom "Voyage".

Ovaj album je prodat u 204.000 primeraka za samo sedam dana od dana kada je objavljen, a u pitanju je prvi studijski album koji je svetski poznata švedska pop grupa izdala posle 40 godina, piše BBC.

Posle raspada grupe, 1982. godine i poslednjeg albuma "The Visitors" izdatog godinu ranije, niko od članova ABBA nije objavio nijednu pesmu.

Legendarna grupa 5. novembra se vratila na muzičku scenu, članovi grupe - Bjorn Ulveus, Beni Anderson, Ani-Frid Lingstad i Agneta Faltskog, album su najavili početkom septembra u Londonu i pritom predstavili jednu od pesama na njemu, "I Still Have Faith in You".

Pre izlaska albuma, javnosti su predstavljene još dve pesme - "Don''t Shut Me Down" i modernizovana verzija numere "Just A Notion", snimljene 1978. godine, koja se nije našla ni na jednom albumu.

ABBA je najavila i turneju, ali virtuelnu, sa hologramima članova. Međutim, članovi benda su najavili i to da će se razići nakon završetka turneje, ali ovaj put konačno.

Sa pesmom "Waterloo" ABBA je 1974. godine, pobedila na "Evroviziji", a pamte je i po hitovima poput "Dancing Queen", "Mamma Mia", "Money, Money, Money", "Take A Chance On Me", "The Winner Takes It All", i mnogim drugim.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura