Reflektor

Film o Dejvidu Bouviju sniman u tajnosti: Skupljeno hiljade sati materijala i nikad viđenih snimaka legendarnog muzičara

Komentari

Autor: Variety, Euronews Srbija

20/11/2021

-

22:00

Film o Dejvidu Bouviju sniman u tajnosti: Skupljeno hiljade sati materijala i nikad viđenih snimaka legendarnog muzičara
Dejvid Bouvi - Copyright Tanjug/AP/Mark Adams/Dubreq Ltd

veličina teksta

Aa Aa

Reditelj Bret Morgen, koji je poznat po biografskom filmu o Kurtu Kobejnu (1967-1994) - "Kurt Cobain: Montage of Heck" iz 2015. godine, završava sad "tajni projekat", filmu o Dejvidu Bouviju (1947-2016).

Kako navodi Variety, autor je poslednje četiri godine proveo radeći na ovom projektu, koji je zasnovan na hiljadama sati retkih snimaka legendarnog Zigija Stardasta. Izvor blizak produkciji otkrio je tek da se radi o ostvarenju koje neće biti ni dokumentarni film niti biografija, već "impresivno kinematografsko isksutvo", koje je autor stvorio od hiljade sati materijala, uglavnom nikada ranije viđenog.

Naslov filma zvanično nije objavljen, ali prema pisanju američkog lista, premijera se može očekivati krajem januara na čuvenom filmskom festivalu Sandanse.

Na ovom projektu, kao producent se pojavljuje dugogodišnji Bouvijev producent Toni Viskonti, a u radu je uključen i tim koji je nagrađen "Oskarom" za zvuk u filmu "Bohemian Rhapsody", hvaljenom dokumentarcu o grupi "Queen" i legendarnom pevaču Frediju Merkjuriju.

Iako je udovica Dejvida Bouvija, manekenka Iman, ranije za Variety izjavila da se porodica odlučno protivi snimanju dokumentarnog filma o životu i radu njenog pokojnog supruga jer je čvrsto ubeđenja u to da bi se i sam Bouvi tome protivio, Morgenov projekat je dobio blagoslov porodice. Kako sada piše, Variety, njegov film je napravljen uz podršku i saradnju porodice Dejvida Bouvija i to, verovatno, zbog toga što je "više orijentisan na lajv nastupe i koncerte".

Porodici, kako se navodi, uliva poverenje i iskustvo koje reditelj Morgan buduću da je radio na više muzičkih dokumentaraca, između ostalog potpisao je i ostavarenje snimano povodom pet decenija rada legendarnih "Rolingstonsa".

Nedavno je objavljeno da će se izgubljeni album Dejvida Bouvija "Toy" iz 2001. godine, za koji je uradio nove pesme, kao i nove verzije manje poznatih pesama iz perioda od 1964. do 1971. godine, naći pred fanovima 7. januara.

U međuvremenu je Zadužbina Dejvida Bouvija potpisala novi ugovor sa "Warner Music Group", koji podrazumeva da ta komanija preuzima kompletan muzički katalog Dejvida Bouvija (1947-2016).

Preporuka za vas

Nikad objavljene pesme Dejvida Bouvija i Toma Džounsa: O ovim se trakama šuškalo decenijama, a uskoro će se slušati

Komentari (0)

Kultura