Reflektor

"Red right hand" na stadionu "Birmingham City": Fudbalski klub vraća staro ime samo zbog finala serije "Peaky Blinders"

Komentari

Autor: Headliner

26/02/2022

-

16:25

"Red right hand" na stadionu "Birmingham City": Fudbalski klub vraća staro ime samo zbog finala serije "Peaky Blinders"
"Red right hand" na stadionu "Birmingham City": Fudbalski klub vraća staro ime samo zbog finala serije "Peaky Blinders" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski klub "Birmingham City" potvrdio je da klub menja ime, ali samo za jednu utakmicu. Plavci će rebrendirati svoje ime samo za današnji "okršaj" u britanskom Čempionšipu protiv kluba "Huddersfield Town".

Reč je o marketinškpj podršci za poslednju sezonu hit drame "Peaky Blinders" (Birmingemska banda), prenosi portal Headliner.

"Plavci" koriste svoj istorijski nadimak u čast povezivanja sa BBC, čija je radnja smeštena u gradsku oblast Small Heath. Šesta i poslednja sezona serije počinje da se emituje na BBC One u nedelju, 27. februara u 21 sati.

Fudbalski klub "Birmingham City" je osnovan 1875. godine kao "Small Heath Alliance", a ime kluba je kasnije promenjeno.

"Pored promena na našim kanalima na društvenim mrežama i retro sadržaja pre meča, navijači koji idu na utakmice moći će da dođu do programa za mečeve Small Heath Alliancea, a osoblje i prijemni tim nosiće posebne, ravne kape. BBC je proizveo i brojne šalova Small Heath Alliancea koji će biti postavljeni na sedišta na tribinama", navodi se u saopštenju ovog kluba.

Kako se dalje navodi, samo za ovu utakmicu igrači će izaći iz tunela uz zvuke dobro poznate pesme "Red Right Hand", a fanovi će moći da uoče i reklamne ograde Shelby Brothers LTD oko terena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu