Reflektor

Hoakin Finiks kao Napoleon: "Osvanule" prve fotografije sa snimanja novog filma Ridlija Skota

Komentari

Autor: Metro

12/03/2022

-

09:54

Hoakin Finiks kao Napoleon: "Osvanule" prve fotografije sa snimanja novog filma Ridlija Skota
Hoakin Feniks - Copyright AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Oskarom nagrađen glumac Hoakin Feniks još jednom je dokazao da je majstor transformacije, sudeći po prvim fotografijama sa snimanja filma Ridlija Skota o čuvenom francuskom vojskovođi i caru Napoleonu Bonaparti, prenosi britanski Metro.

Fotografije koje su "osvanule" na društvenim mrežama prikazuju glumca u punoj vojnoj opremi, i sa prepoznatljivim dvorogim šeširom, kakav je nosio Napoleon.

Snimanje filma pod nazivom "Kitbag" počelo je krajem prošlog meseca u Velikoj Britaniji, u Griniču koji je za potrebe filma poprimio izgled Francuske 18. veka.

"Kitbag" će predstaviti Napoleonove početne uspehe, kao i promenljiv odnos sa suprugom Džozefinom koju igra Vanesa Kirbi ("Kruna"), a koja je "uskočila" kao zamena Džodi Komer. Takođe, ova istorijska drama bi trebalo da prikaže i Napoleonov pad.

Reditelj Ridli Skot sarađuje ponovo sa Feniksom, s kojim je radio 2000. na filmu "Gladijator".

"Napoleon je čovek kojim sam oduvek bio fasciniran. Pojavio se niotkuda, da vlada svime, ali sve to vreme je vodio romantični rat sa suprugom koja je bila sklona preljubama. Osvajao je svet, pokušavajući da pridobije njenu ljubav. Kako u tome nije uspevao, osvaja je svet samo da bi je uništio", izjavio je čuveni reditelj nedavno za Deadline.

"Kitbag" je početkom godine dobio podršku Apple TV+ kako u produkcijskom, tako i u finansijskom smislu, a prema najavama pred publikom bi trebalo da se nađe 2023. Ovaj projekat će Skot, takođe, potpisati i kao producent.

Inače, Skot trenutno producira i brojne televizijske serije,  među kojima "The Passage", "A Cristmas Carol" i "Raised by Wolves". 

Prošle godine, reditelj je predstavio dva ostvarenja - "The Last Duel" i "House of Gucci".

Preporuka za vas

Oskarovac Hoakin Finiks i njegova partnerka Runi Mara ponovo zajedno na velikom platnu

Komentari (1)

marica hrdalo

12.03.2022 11:06

to je bila francuska tog vremena: napoleon i je i napredovao preko zozefininih avantura, be nje ostao bi beznacajni vojnik

Kultura