Reflektor

Bogat prateći program Arsenal festa: Besplatni koncerti, izložbe i performansi u Kragujevcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/06/2022

-

14:35

Bogat prateći program Arsenal festa: Besplatni koncerti, izložbe i performansi u Kragujevcu
Arsenal Fest/LiveProduction - Copyright Arsenal Fest/LiveProduction

veličina teksta

Aa Aa

Posetioci 12. Arsenal festa, koji će biti održan od 30. juna do 2. jula u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, biće u prilici da, pored bogatog koncertnog repertoara, uživaju i u brojnim pratećim programima, koji počinju već u utorak 21. juna, na Svetski dan muzike.

Tog dana, u 13 časova, biće upriličena druga po redu dodela nagrade "Mikica Zdravković" u Domu omladine Kragujevca. Sutradan, 22. juna (20.30), u galeriji "Đura Jakšić" biće otvorena izložba proslavljenog koncertnog fotografa svetske reputacije, Brajana Rašića.

Pijanisti Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, pod imenom 4 Maljčika, na koncertu u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije (24. jun, 20.00), prezentovaće jedinstven spoj muzike legende ovih prostora Vlade Divljana i ruskog kompozitora klasične muzike Sergeja Prokofjeva.

Vrhunski trombonista i umetnik iz Pariza, Emanuel Feraz, prirediće dva ulična performansa na Platou kod Balkana 30. juna i 1. jula (13.00). Još jedan događaj tog tipa, na istom mestu 2. jula kreiraće Meksikanac sa Kosmaja.

Arsenal Fest/Vladimir Jevtić

Viktor Kiš

Od 30. juna do 2. juna, u prostoru gde se održava Arsenal fest, trajaće izložba skulptura Viktora Kiša. Priznati umetnik je osnivač Ciglane, kluba ljubitelja teške industrije i umetnosti. Takođe je jedan od osnivača umetničkog festivala Dev9t.

Kiš izrađuje velike skulpture i instalacije od metala, a radio je na vizuelnom identitetu za The Prodigy na Wariors Dance festivalu. Upravo te skulpture koje su ga spojile sa slavnim bendom biće izlagane ove godine na Arsenal festu.

Takođe, od 30. juna do 2. jula street art umetnik Đurađ u prostoru Kneževog arsenala slikaće grafite. Ulaz na sve prateće programe je besplatan.

Dvanaesto izdanje Arsenal festa će, podsetimo, u tri večeri, na isto toliko scena okupiti brojna poznata strana i domaća imena, kao što su Placebo, Thievery Corporation, Ana Popović, Roni Size, Inner Circle, Van Gogh, Stefan Milenković i Nele Karajlić, Električni orgazam, Konstrakta, Buč Kesidi, Senidah, Negative, Goblini, Rundek i Ekipa... 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura