Poznati

Pink spremna da plati kazne u ime norveških rukometašica koje su nosile šortseve umesto bikini gaćica

Komentari

Autor: Independent

28/07/2021

-

11:05

Pink spremna da plati kazne u ime norveških rukometašica koje su nosile šortseve umesto bikini gaćica
Pink - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kantautorka Pink ponudila se da plati kaznu u ime reprezentativki Norveške u rukometu na pesku, koje su umesto donjeg dela bikinija u meču protiv Španije na Evropskom prvenstvu u prošle nedelje, odabrale da nose šortseve. 

Evropska rukometna federacija (ERF) kaznila je tim sa 1.765 dolara, odnosno 176 dolara po igračici, navodeći da su se one "neadekvatno obukle".

Inače, muškim igračima dozvoljeno je da nose šorts, ne duži od deset centimetara iznad kolena. 

Pink je na Tviteru objavila da je "ponosna" na tim zato što se "suprotstavio seksističkim pravilima" i da "zbog seksizma treba kazniti Evropsku rukometnu federaciju".

"Svaka čast, dame. Rado ću platiti kazne u vaše ime. Samo nastavite", napisala je Pink.

Propisi nalažu da sportistkinje koje se bave rukometom na plaži moraju da nose donji deo bikinija, a da širina bočne strane gaćica ne sme da bude šira od 10 centimetara.

U međuvremenu, Norveška rukometna federacija branila je odluku svog tima i pristala da plati kaznu. 

"Dobio sam poruku deset minuta pre utakmice da mogu da nose odeću kakvu žele. Imaju našu punu podršku", rekao je predstavnik Federacije Kare Geir Lio za NBC Njuz.

Lio je takođe rekao da je tim pre takmičenja tražio od Evropske rukometne federacije da dozvoli takmičarkama da nose šortseve, ali da im je navodno prećeno diskvalifikacijom i kaznama.

Devojke su, međutim, odlučile da uprkos tome, nose šortseve u meču koji su igrale 18. jula.

Predsednik ERF Majkl Viderer je nakon oštrih reakcija ljudi na društvenim mrežama na kažnjavanje norveškog tima, rekao da će razmotriti pravila vezana za dresove.

"Mogu da potvrdim da će ERF učiniti sve što može da promeni regulativu o dresovima sportista. Uložićemo značajan napor da promovišemo sport na najbolji mogući način za sve, bez obzira na rod", rekao je Vider u saopštenju, prenosi Independent.

Komentari (0)

Magazin