Poznati

Šon Kombs, poznatiji kao "Didi", sumnjiči se za trgovinu ljudima: Federalni agenti pretresli kuće repera

Komentari

Autor: Euronews

26/03/2024

-

11:18

Šon Kombs, poznatiji kao "Didi", sumnjiči se za trgovinu ljudima: Federalni agenti pretresli kuće repera
Šon Kombs, poznatiji kao "Didi", sumnjiči se za trgovinu ljudima: Federalni agenti pretresli kuće repera - Copyright Tanjug/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Hiphop mogul Šon Kombs poznatiji kao "Didi" suočava se sa višestrukom optužnicom za navodna silovanja, ali i trgovinu ljudima.

Američki federalni agenti pretresli su dve kuće koje pripadaju poznatom muzičaru, i to u Los Anđelesu i Majamiju, kojim su se u detaljnim pretragama pridružili i istražitelji unutrašnje bezbednosti.

Početkom 2023. delovalo je da je pred Didijem novi niz poslovnih uspeha, nakon što je nastupio na dodeli MTV VMA nagrada, kao i nominovan za Gremi nagradu. Međutim, usledila je serija tužbi, počev od njegove bivše devojke i R&B pevačice Kejsi koja tvrdi da ju je reper godinama fizički i seksualno zlostavljao. 

Jedna žena potom je tužila Kombsa zbog navodnog silovanja, kada je imala samo 17 godina, piše Euronews.

Kombs je bio među najuticajnijim hiphop producentima u poslednje tri decenije. Izgradio je jednu od najvećih muzičkih imperija i sarađivao sa velikim imenima kao što su Meri Džej Blajdž, Ašer, Lil Kim, Fejt Evans i mnogi drugi.

Osvojio je tri Gremi nagrade, a imao je i liniju garderobe "Sean John", kao i televizijsku mrežu Revolt TV.

Didi je izričito porekao sve optužbe o seksualnim prestupima nazvavši ih "mučnim". Takođe je tvrdio da je on žrtva "pojedinaca koji se nadaju brzom novcu".

"Nisam učinio nijednu od groznih stvari za koje sam optužen. Boriću se za svoje ime, za svoju porodicu i istinu", napisao je on u saopštenju prošle godine.

Komentari (0)

Magazin