Poznati

Nova optužba za silovanje protiv repera i producenta Šona "Didija" Kombsa

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2023

-

12:26

Nova optužba za silovanje protiv repera i producenta Šona "Didija" Kombsa
Nova optužba za silovanje protiv repera i producenta Šona "Didija" Kombsa - Copyright Tanjug/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Repera Šona 'Didija' Kombsa tužila je žena tvrdeći da ju je pevač drogirao i seksualno napao tokom sastanka u restoranu u Harlemu gde je radila 1991. godine, prenosi BBC.

Predstavnik repera, koji je nedavno izmirio tužbu za seksualni napad koju je protiv njega podnela R&B pevačica i bivša partnerka Kasandra "Kesi" Ventura, nazvao je najnovije navode "izmišljenim i neverodostojnim".

"Ovo je čisti lov na novac i ništa više", rekao je portparol u izjavi za BBC u četvrtak. 

Žena koja ga je tužila, Džoi Dikerson-Nil, od ranije je poznavala Didija preko poznanika, ali i učestvovala u jednom od njegovih muzičkih spotova, navedeno je u tužbi.

Dikerson-Nil, je prema navodima iz tužbe nevoljno pristala da se sretne sa Didijem 3. januara 1991. godine, gde ju je reper navodno drogirao, što je, kaže, "dovelo do toga da je bila u fizičkom stanju u kojem nije mogla samostalno da stoji ili hoda".

Reper je potom odveo u mesto gde je odseo, i tamo seksualno napao. Dikerson-Nil je kasnije saznala da je reper navodno njihov odnos tajno snimio i pokazivao drugima.

U tužbi piše da je njen život zbog toga upao je u "kovitlac" - borila se sa svojim mentalnim zdravljem i ubrzo napustila fakultet.

"Naša klijentkinja nije bila u stanju da izbegne kontinuirani uticaj štete koju joj je Kombs naneo pre mnogo godina", rekao je Džonatan Goldhirš, jedan od advokata tužioca.

Tužba je usledila nekoliko sati pre današnjeg isteka roka njujorškog Zakona o preživelim osobama, koji žrtvama seksualnih zločina dozvoljava da podnesu tužbu nakon isteka roka zastarelosti.

Ovo je druga tužba za seksualni napad pokrenuta protiv Kombsa ovog meseca, pošto je R&B pevačica i bivša partnerka Kasandra "Kesi" Ventura, optužila muzičara za silovanje i seksualnu trgovinu u saveznoj tužbi podnetoj prošle nedelje, a u kojoj je navela da ju je reper i producent silovao i tukao više od 10 godina.

Paf Didi je negirao tvrdnje Venture, a njih dvoje postigli su nagodbu dan nakon podnošenja tužbe.

Komentari (0)

Magazin