Poznati

Kortni Lav: Ne volim muziku Bijonse, a Tejlor Svit je nevažna

Komentari

Autor: Euronews

18/04/2024

-

08:27

Kortni Lav: Ne volim muziku Bijonse, a Tejlor Svit je nevažna
Kortni Lav: Ne volim muziku Bijonse, a Tejlor Svit je nevažna - Copyright AP/Jordan Strauss/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Kortni Lav nije fan muzike trenutno najpopularnijih pevačica sveta Tejlor Svift i Bijonse. Rokerka je u intervjuu za britanski "The Evening Standard" promovisala svoju radijsku emisiju pod nazivom "Courtney Love’s Women" u kojoj izražava divljenje prema umetnicama kao što su Nina Simone, Peti Smit, Pi Džej Harvi, Debi Hari i Džoni Mičel, ali ne deli podjednako pozitivno mišljenje i o aktuelnim pevačicamaa.

"Odlično je to što postoji tako puno uspešnih žena u muzičkoj industriji, ali je veliki broj njih postao kliše. Sada je svaka uspešna žena klon, tako da je jednostavno previše muzike. Sve su iste. Ako nešto pustite na Spotify-u, bićete bombardovani velikom količinom stvari koje su potpuno iste", rekla je Lav.

Uprkos tome što je novi album Bijonse "Cowboy Carter" privukao ogromnu pažnju javnosti i pevačici doneo odlične ocene kritike, nije uspeo da impresionira i Kotni.

"Sviđa mi se ideja da Bijonse snimi kantri album, jer je poenta da crnkinja uđe u prostor koji je nekada bio dozvoljen samo belkinjama, ali mi se ne dopada inače. Kako koncept mi se jako sviđa, samo ne volim njenu muziku", izjavila je Lav.

Muzičarka kaže da joj se još jedna popularna pevačica Lana Del Rej sviđala sve dok nije uradila obradu pesme Džona Denvera "Take Me Home Country Roads", ali je takođe dodala da Tejlor Svift nikada nije volela.

Ona je ocenila da je jedna od najuticajnijih kantautorki današnjice "nevažna" i primetila da je "možda ona sigrno mesto za devojke i verovatno Madona današnjice, ali da je kao umetnik neinteresantna".

Iako je izazvala burne reakcije fanova ovih pevačica na društvenim mrežama, mala je verovatnoća da će se Lav zbog toga potresti, piše "Euronews".

"Nikada mi nije bilo stalo da se sviđam drugima. Kurtu (Kobejnu, njenom pokojnom partneru) bilo je stalo da se sviđa drugima, ali ne i meni. Bila sam u redu s tim da se drugima ne dopadam. Videla sam Boba Dilana u 'Don’t Look Back' i on nije želeo da se sviđa drugima, tako da sam pomislila: 'Da, i ja želim da budem takva'", objasnila je muzičarka.

Komentari (0)

Magazin