Poznati

Holivudske zvezde podržavaju Kevina Spejsija: Šeron Stoun i Lijam Nison traže da se oskarovcu dopusti da ponovo glumi

Komentari

Autor: Telegraph

17/05/2024

-

11:43

Holivudske zvezde podržavaju Kevina Spejsija: Šeron Stoun i Lijam Nison traže da se oskarovcu dopusti da ponovo glumi
Tanjug/AP/Alberto Pezzali - Copyright Tanjug/AP/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Lijam Nison, Šeron Stoun, i Stiven Fraj apelovali su zajedno sa svojim kolegama da se glumcu Kevinu Spejsiju ponovo otvore vrata holivudskih studija.

Britanski Telegraph objavio je izjave niza javnih ličnosti koje traže da se glumcu omogući povratak pod svetlo reflektora, pa je tako Šeron Stoun rekla je da "jedva čeka da vidi Kevina ponovo na poslu".

"On je genijalac. Toliko je elegantan i zabavan, velikodušan i zna više o glumi nego što će većina nas ikad znati", rekla je glumica.

Nakon što je objavljen i dokumentarni film "Spacey Unmasked" u kom je nekolicina muškaraca iznela dodatne optužbe protiv glumca, britanski pisac, glumac i voditelj Stiven Fraj stao je na njegovu stranu.

"On je možda bio ponekad nespretan i neprijatan, ali kako može da bude opravdano posvetiti ceo dokumentarac optužbama koje jednostavno ne pristaju zločinima? Reputacija mu je uništena. Sigurno je pogrešno da se nastavi sa udarcima na njegovu reputaciju na osnovu retorike nego na osnovu dokaza? Mislim da je platio cenu", istakao je Fraj.

Vianney Le Caer/Invision/AP

Lijam Nison

Lijam Nison smatra da je "Kevin dobar i karakteran čovek".

"Glumačkoj industriji je potreban i strašno nedostaje", dodao je Nison.

Višegodišnje kontroverze

Oodsećamo, Spejsi se već godinama suočavao sa nizom optužbi za seksualno uznemiravanje, silovanje i nedolično ponašanje, zbog čega je već dugo "persona non grata" u Holivudu.
Lavinu je 2017. godine u eri #MeToo pokreta pokrenuo glumac Entoni Rep svedočeći da je Spejsi insistirao da ima seks s njim, kada je mlađi glumac imao samo 14 godina. Njegova priča koja se pojavila na portalu Bazfid njuz otvorila je Pandorinu kutiju i javili su se mnogi drugi mladi muškarci koji su izneli svoje optužbe protiv Spejsija.

Iako se glumac izvinio Repu nedugo nakon objavljivanja njegove ispovesti, Spejsijeva izjava u kojoj je tvrdio da se ne seća incidenta i pokušao da skrene pažnju sa optužbi za seksualno iskorištavanje maloletnika, time što je po prvi put priznao svoju seksualnu orijentaciju, naišla je na žestoke kritike.

Tanjug/AP/Kin Cheung

 

Usledile su optužbe iz Velike Britanije iz vremena dok je bio deo stalne postave Old Vik teatra u Londonu, iz kog su priznali da su primili 20 ličnih svedočenja o "navodno nedoličnom ponašanju" Spejsija.

Takođe, nakon optužbi da je napastvovao jednog tinejdžera na Nantuket ostrvu u Masačusetsu, glumac je tvrdio da nije kriv, a slučaj je odbačen, nakon što je i navodna žrtva povukla tužbu. U Los Anđelesu dva svedočanstva o nedoličnom ponašanju glumca na kraju nisu dobila sudski epilog, jedan zbog zastarelosti, a drugi zbog smrti navodne žrtve. 

Pored svega toga, glumac je suočavan sa optužbama izvesnog C. D. koji je tvrdio da je u 14 godini života imao više neprijatnih situacija sa Spejsijem, među kojima i pokušaj silovanja, ali je njegov slučaj odbačen, jer je odbio da otkrije svoj identitet.

Poslednji slučaj, u kom su ga četvorica muškaraca tužila za seksualno uznemiravanje pred sudom u Londonu, okončan je u njegovu korist. Oskarovac, koji je od početka suđenja tvrdio da je nedužan, teretio se da je četvoricu muškaraca seksualno zlostavljao u devet odvojenih incidenata tokom perioda kada je u Britaniji bio na čelu Old Vik teatra.

Holivudska zvezda sve ove godine je sve optužbe protiv njega nazivala "glupošću" i "ludošću", kao i nožem u leđa, a tvrdio je i da su optužbe protiv njega bile finansijski motivisane.

Komentari (0)

Magazin