Poznati

Razgovori u Narodnom pozorištu: Prvi gosti Keti Mičel i Jevgenij Mironov

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2021

-

17:11

Razgovori u Narodnom pozorištu: Prvi gosti Keti Mičel i Jevgenij Mironov
Razgovori u Narodnom pozorištu: Prvi gosti Keti Mičel i Jevgenij Mironov - Copyright Ustupilo Narodno pozorište

veličina teksta

Aa Aa

Narodno pozorište priprema seriju razgovora sa svetskim zvezdama i najznačajnijim evropskim pozorišnim stvaraocima.

Prvi od ovih razgovora biće održan u petak, 28. maja, u 19.30 časova na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta, i tada će se putem videa publici obratiti dve izuzetne pozorišne ličnosti - Keti Mičel i Jevgenij Mironov.

Jedna od najznačajnijih pozorišnih rediteljki Keti Mičel, javiće se iz Londona i uključiti u razgovor, dok će se iz Moskve javiti Jevgenij Mironov, čuveni ruski glumac.

Stephen Cummiskey

Keti Mičel javiće se iz Londona i uključiti u razgovor

Razgovor iz Beograda će voditi upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić i novinarka RTS, zamenica glavnog i odgovornog urednika kulturnog programa, Sanja Milić.

Neke od tema o kojima će se razgovarati su šta je pozorište danas, u kom pravcu se razvija, koliko je epidemija uticala na razvoj svetskog pozorišta i šta smo naučili iz nje, ekologija i pozorište.

Gledaoci će moći da se uključuju u razgovor i postavljaju pitanja.

"Ovakvim sadržajima Narodno pozorište želi svojoj publici da ponudi dublje i kvalitetnije dopiranje u srž pozorišne umetnosti i sazna mnoge tajne zasnovane na dugogodišnjem iskustvu i posvećenom radu onih ličnosti, koje su potvrđeni pozorišni stvaraoci u svetu", navode iz nacionalnog teatra.

Broj publike je zbog epidemiološke situacije ograničen, a besplatne ulaznice se mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta.

Komentari (0)

Magazin