Poznati

"Predugo sam ovo sakrivao, ne znam zašto sam se stideo": Čuveni dizajner Olivije Rusten otkrio svoju tajnu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/10/2021

-

18:11

"Predugo sam ovo sakrivao, ne znam zašto sam se stideo":  Čuveni dizajner Olivije Rusten otkrio svoju tajnu
Olivier Rousteing - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni francuski modni dizajner Olivije Rusten doživeo je teške povrede prošle godine kada je kamin u njegovoj kući eksplodirao, a sve vreme on je to krio od očiju javnosti.

Rusten, koji je kreativni direktor modne kuće Balmain, objavio je na svom Instagramu svoje iskustvo nakon eksplozije koja mu je na rukama i grudima ostavila velike opekotine.

"Konačno sam odlučio da ovo podelim. Krio sam ovo predugo i došlo je vreme da saznate. Pre tačno godinu dana eksplodirao je kamin u mojoj kući. Probudio sam se sledećeg jutra u Bolnici 'San Luj' u Parizu. Izuzetno osoblje te čuvene bolnice, koje se u isto vreme nosilo sa neverovatnim brojem slučajeva kovida, brinulo je omeni. Ne mogu dovoljno da im zahvalnim.

 

 

Činio sam sve što sam mogao da sakrijem ovu priču od što je moguće više ljudi i predugo sam pokušavao da to tajim od mog tima i prijatelja.

Iskreno, ne znam čega sam se toliko stideo. Možda zbog opsednutosti savršenstvom, po kojoj je svet mode poznat i zbog mojih ličnih nesigurnosti… Kada sam se oporavio, radio sam danju i noću, samo da zaboravim i pravio svoje kolekcije, paralelno krijući ožiljke maskama, rolkama, dugim rukavima, čak i prstenjem na prstima tokom intervjua i fotografisanja. I istinski sam shvatio moć društvenih medija da otkrivaju samo ono što želite da prikažete. Oni nam omogućavaju da stvaramo sopstveni narativ i izbegnemo ono što ne želimo da vidimo ili prikažemo: to je naš novi svet.

Sada, godinu dana kasnije, ja sam izlečen srećan i zrav.

Uviđam koliko sam blagosloven i zahvaljujem se Bogu svakog dana svog života.

Moja prošla revija bila je proslava pobede isceljenja nad bolom i hvala svim modelima, produkciji, timu, mojoj Balmain porodici, mojim prijateljima koji su došli da podrže, ne samo mojih 10 godina u Balmainu, nego moje ponovno rođenje.

Danas se osećam tako slobodnim i srećnim. Na početku sam novog poglavlja sa osmehom na licu i srcem punim zahvalnosti. Doktorima i sestrama iz "San Luja" i svima vama koji ste mi pomogli tokom ovog dugog oporavka i čuvali moju tajnu, jedno duboko hvala. Volim vas.

Bog vas blagoslovio i opet, nikad ne odustajte! Posle oluje, uvek dođe sunce", stoji u objavi dizajnera.

Njegove kolege, kao i modeli i poznati prijatelji Rustena,  među kojima su i Donatela Versaće, Leni Kravic i Kim Kardašijan, u komentarima su mu pružili podršku.

Rusten je 2011. postao kreativni direktor kuće Balmain 2011. kada je imao samo 25 godina. Prema profilu Out Magazina, vrednost brenda je između 2012. i 2015. pod njegovim vođstvom porasla za 15 do 20 procenata.

O njegovom životu, karijeri i potrazi za biološkom majkom, snimljen je i Netfliks dokumentarac pod nazivom "Wonder Boy".

Komentari (0)

Magazin