Poznati

Ajris Apfel, njujorška ikona stila, proslavila 100. rođendan

Komentari

Autor: Today

13/09/2021

-

22:03

Ajris Apfel, njujorška ikona stila, proslavila 100. rođendan
Ajris Apfel, njujorška ikona stila, proslavila 100. rođendan - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa
 
Legenda njujorške modne scene oduvala je svećice na torti u Central park taueru i to simbolično baš na stotom spratu.
Događaj su sponzorisali Harpers Bazar i modna kuća H&M, a odigrao se tokom Njujorške nedelje mode. 
Među zvanicama bili su brojne poznate ličnosti uključujući Tomija Hilfigera, Donu Karan, Kejti Holms, Hali Beri i mnogi drugi.
Apfel, koja je za posebnu priliku odabrala žuti komplet iz svoje kolekcije za H&M, kao i prepoznatljive velike ovalne crne naočare, našalila se da se na svom stotom rođendanu druži sa gomilom pedesetogodišnjaka i da nije planirala da se za tu priliku bavi poslom dadilje.
 

profimedia

 

Apfel je rođena 29. avgusta 1921. godine. Mladost je provela sa dedom i babom u Bruklinu, gde se zainteresovala za tekstil, nakon što su njeni rođaci šili odeću u humanitarne svrhe.

Ajris i njen muž Karl Apfel, koji je takođe doživeo stotu, bili su vlasnici fabrike tekstila "Old World Weavers" od 1995. do 1992. i pravili tkanine od koje su svoja odela šili čak i američki predsednici, zbog čega je dobila nadimak "prva dama tkanine".

Apfel je postala poznata po svom eklektičnom stilu i drečavim bojama, a u intervjuu za Tudej 2018, rekla je da je tajna modnog uspeha u tome da "budete originalni, ali ne do tačke ludila".

 
Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin