Život

Više od mode: Beograđanka Tara (14) najbolji mladi dizajner na Frankfurtskoj nedelji mode

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2021

-

17:05

Više od mode: Beograđanka Tara  (14) najbolji mladi dizajner na Frankfurtskoj nedelji mode
Tara Katarina Ćirković - Copyright Printskrin/Youtube/K1

veličina teksta

Aa Aa

Dizajnerka Tara Katarina Ćirković (14), na Frankfurtskoj nedelji mode osvojila je posebnu nagradu za talentovane modne dizajnere gde je premijerno prikazala kolekciju "Leptir - spasiti lepotu".

Kolekcija (Butterfly - Save the Beauty) je istakla ne samo lepotu leptira, već i problem njihovog nestajanja u celom svetu, navela je za Tanjug Aleksandra Kostadinović, majka mlade Beograđanke, koja je učestvovala i na Pariskoj nedelji mode, kao do sada najmlađi kreator.

 

 

Zato su mediji koji su izveštavali o nedelji mode i Tarinoj reviji, a među njima je bio i Bild, naveli da je kolekcija mlade dizajnerke bila više od modnog događaja - bila je poruka celom svetu da se podigne svest na potrebu očuvanja prirode i vrednosti koje su osnova ljudskog društva, kao što su dobrota, čistota duha i ljubav, istina.

 

 

Hanemi Štic Krumer, osnivač nagrade "Frankfurt Stajl avards" koju je mlada dizajnerka osvojila, Taru je izdvojila kao najveću nadu nove modne scene.

Devojčicina majka kaže da je Tari posebnu pažnju posvetio i gradonačelnik Frankfurta Peter Fildman, koji je ocenio da je nova kolekcija mlade dizajnerke iz Srbije više od mode.

 

 

Predsednica Parlamenta Grada Frankfurta Hilimi Arslaner Galbasi naglasila je da je Tara Katarina dala primer da kultura može značajno da unapredi međudržavnu saradnju.

Kako je navela Galbasi, na taj način mogu se uspostaviti mostovi koji će doprineti budućoj kulturnoj ponudi na globalnoj sceni, jer Frankfurt kao multinacionalni grad veoma polaže na promociju međunarodne kulture.

 

 

Frankfurtska nedelja mode bila je prilika da se pokaže potencijal modne i tekstilne industrije Srbije i naših kreativnih industrija.

Generalni konzul Branko Radovanović rekao je da je to bila prilika da razgovara sa čelnicima grada o saradnji Beograda i Frankfurta, pokrajine Hesen i Srbije uključujući i oblast mode, navodi se na sajtu Generalnog konzulata u Frankfurtu.

Komentari (0)

Magazin