Poznati

Tužbe protiv Travisa Skota i organizatora festivala na kom je stradalo 10 osoba "teške" preko tri milijarde dolara

Komentari

Autor: Insider

29/11/2021

-

15:25

Tužbe protiv Travisa Skota i organizatora festivala na kom je stradalo 10 osoba "teške" preko tri milijarde dolara
Travis Skot - Copyright Tanjug/AP/Amy Harris

veličina teksta

Aa Aa

Roditelji dečaka koji je jedna od deset osoba nastradalih na Astroworld festivalu u Hjustonu podneli su tužbu protiv repera Trevisa Skota, tvrdeći da je smrt njihovog sina posledica "odvratnog nemara".

Četrnaestogodišnji Džon Hilgert nastradao je 5. novembra tokom Skotovog koncerta, a njegov otac Kris je u zvaničnom saopštenju napisao da je "bol zbog gubitka sina nepodnošljiv". 

"Bio je divan mladi čovek koji je samo želeo da uživa na svom prvom koncertu sa prijateljima, s kojima je voleo da provodi vreme", napisao je Kris.

Protiv Skota je podignuto preko 150 tužbi, a ukupna odšteta koju traže oštećeni već je prešla tri milijarde dolara, piše Insider.

"Ako ova tužba spreči da makar jedna porodica prođe kroz ekstremnu bol i patnju koju smo mi pretrpeli, onda je to najmanje što možemo da učinimo u znak sećanja na Džona", rekao je Hilgert.

U tužbi se zahteva odšteta, jer je Džon trpeo fizički i mentalni bol koji su doveli do njegove smrti, a njegovi roditelji emocionalni bol, saznavši za smrt svog deteta. Takođe insistira na promeni u organizaciji velikih festivala, uključujući bolje obezbeđenje i dostupnost hitne medicinske pomoći.

"Naš jedini cilj u podnošenju ove tužbe je da sprečimo da se ovakva vrsta tragedije ikada više dogodi na koncertu uživo. Nema izgovora za lošu organizaciju i izostanak reakcije do kog je došlo an ovom festivalu, a zbog kojih su tragično nastradali naš sin i još devet osoba i još mnogo nedužnih povređeno", naveo je Hilgert.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin