Poznati

Džordž Kluni: Holivud se promenio, više ne možete da se izvučete ako ste krelac

Komentari

Autor: Times

30/11/2021

-

07:12

Džordž Kluni: Holivud se promenio, više ne možete da se izvučete ako ste krelac
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džordž Kluni je stekao utisak da su se poslednjih godina stvari u Holivudu promenile i to na bolje.

"Samo zato što ste šef, ne znači da možete da se*ete po ljudima. Bio sam i šef i neko po kome su s*ali. Više ne možete da se izvučete ako ste krelac. Saznaće se za vas", rekao je Kluni za časopis Times.

On delimično pripisuje tu promenu pokretu #MeToo i pominje primer nekadašnjeg producenta Harvija Vajnstina, koji je osuđen na 23 godine robije, nakon što je celi svet saznao za njegovo višedecenijsko zlostavljanje žena iz sveta kinematografije.

"Pored svih užasnih stvari koje je Vajnstin radio, nije u redu da budete krelac na poslu. Ne mogu da zamislim da neki producent sam organizuje kasting u hotelskoj sobi sa mladom devojkom. Stvari se kreću u dobrom smeru", smatra glumac.

Tanjug/AP/Vianney Le Caer

 

Iako se ne raduje što je napunio 60. godinu, "bolje je i to, nego da sam mrtav". Kaže i da se nije nadao da će steći takvu slavu kada je bio mlad.

"Srećan sam što sam postao poznat kada sam imao 33 godine, a ne 23, jer bih u suprotnom ušmrkivao krek i proćerdao novac i uspeh", rekao je Kluni.

On je uporedio ekstremnu slavu sa aparatom za komarce, koji svetlošću privuče insekte, a zatim ih spali.

"Kad ste mladi, želite da uspete i da budete poznati, a onog trenutka kada to dostignete, možete se dobro opržiti. Sve se uzdiže na jedan novi nivo u pogledu toga šta možete uraditi ili reći i morate da naučite da budete odgovorni", smatra Kluni.

On veruje da se više uči iz neuspeha, nego iz uspeha.

"Morate da doživite mnogo neuspeha. Ako ste ih doživeli, nikad nećete verovati uspehu. Svakog dana pomislim: 'Kad bi sve krenulo naopako, imam nekoliko kuća koje sam platio kešom, pa bih mogao da prodam jednu'. Moj mentalitet je i dalje takav. Neuspesi vas uče svemu - iz uspeha ne učite ništa", smatra glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin