Poznati

Ubijena zvezda meksičkih telenovela dok je čekala sina da se vrati s treninga

Komentari

Autor: BBC

17/12/2021

-

14:35

Ubijena zvezda meksičkih telenovela dok je čekala sina da se vrati s treninga
Tania Mendoza - Copyright Instagram/taniamendoza5

veličina teksta

Aa Aa

Glumica i pevačica Tania Mendoza ubijena je pucnjem iz pištolja dok je čekala svog 11-godišnjeg sina ispred škole fudbala u meksičkoj državi Morelos, javlja BBC.

Mendoza je bila ispred sportskog kompleksa u gradu Kernavaka sa ostalim roditeljima dece, kada su joj se približila dvojica naoružanih muškaraca na motoru, od kojih ju je jedan ustrelio više puta, pre nego što će pobeći sa svojim saučesnikom.

U Meksiku je tokom prethodne godine svakog dana ubijano barem deset žena, pokazuju zvanični podaci tamošnje policije.

Grupa za ljudska prava "Amnesty International" navodi da je u 940 slučajeva reč o femicidu, odnosno namernom ubistvu žene zbog njenog roda, što ova grupa naziva "šokantnom epidemijom".

Ko je bila Tania Mendoza

Mendoza, koja je imala 42 godine, proslavila se glavnom ulogom u filmu "La Mera Reyna del Sur".

 

 

Takođe se pojavila u velikom broju telenovela, "El señor de Sinaloa", "El precio de tu amor" i "Día de los muertos", a poslednjih godina se posvetila i muzici i snimila pet albuma.

Ona je 2010. godine kidnapovana sa mužem i sinom, koji je tada imao šest meseci i od tada više puta dobijala pretnje smrću.

Nije poznato ko stoji iza njenog ubistva, niti mogući motiv. Iako je nakon pucnjave policija sprovela potragu za osumnjičenima, niko nije priveden.

Iz tamošnje kancelarije glavnog tužioca rekli su za agenciju Efe da bi slučaj mogao da se istražuje kao femicid, ali nisu navedeni drugi detalji.

Meksiko dugo ima problem s kriminalom, a većina nasilja na ulicama povezana je sa narko kartelima. 

Uprkos sve glasnijim zahtevima da se podiže svest i radi na prevenciji femicida, vlasti još nisu uspele da zaustave ubistva žena. 

Prema pisanju Amnesty International, slučajevi se retko istražuju, a većina počinilaca ostaju nekažnjeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin