Poznati

Džim Keri proslavio 60. rođendan: Star sam, ali zlatan

Komentari

Autor: CNN, Euronews Srbija

18/01/2022

-

16:12

Džim Keri proslavio 60. rođendan: Star sam, ali zlatan
Džim Keri - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Proslavljeni glumac i jedan od omiljenih komičara, Džim Keri, proslavio je 60. rođendan i tim povodom se oglasio na društvenoj mreži uz komentar da je "star, ali zlatan".

"Imam 60 i seksi sam", poručio je pratiocima na Tviteru, praveći smešne face i imitirajući starca bez zuba u kratkom snimku, prenosi CNN.

U opisu objave izrazio je uzbuđenje što mu je rođendan i poručio pratiocima da ih voli.

Džim Keri, kom je pravo ime Džejms Eugen Keri, rođen je u Kanadi i imao je teško odrastanje, budući da su njegovi roditelji imali često problema s novcem, tako da je u jednom periodu detinjstva živeo u kombiju i radio u fabrici.

Ipak, od snova nije odustajao i u tome je imao, kako je više puta isticao, podršku i oca i majke. Od osamdesetih godina počeo je da se pojavljuje na malim ekranima, a onda je usledio vrtoglav uspeh sa filmovima koji su mu doneli zaradu od preko 180 miliona dolara, čime je postao jedan od najbogatijih komičara na svetu. "Lažov, lažov", "Glup i gluplji", "Maska", "Ace Ventura", "Kako je Grinič ukrao Božić", "Trumanov šou", "Čovek na mesecu", "Betmen zauvek", samo su neki od naslova koji su Keriju doneli uspeh, nagrade i popularnost.

Oprobao se i kao pisac, pa je tako 2013. godine objavio dečju knjigu "How Roland Rolls", a nedavno se pojavio i u programu "Saturday Night Live" igrajući američkog predsednika Džoa Bajdena. Takođe, Keri se pojavio i kao specijalni gost na nedavno objavljenom albumu popularnog The Weeknd "Dawn FM".

U javnosti je Keri više puta govorio o svojoj borbi sa depresijom, a zbog stavova o određenim globalnim problemima, naišao je na podeljene reakcije, čak i osude. Senku na njegovu karijeru bacile su i kontroverze koje se tiču njegove bivše devojke Katrione Vajt, koja je preminula 2015. godine od prekomerene doze, i čija porodica je optužila Kerija da je zapravo on uticao na njeno samoubistvo. Međutim, sve tužbe protiv glumca su odbačene kao neosnovane, a on sam je više puta negirao umešanost u smrt tadašnje partnerke.

Komentari (0)

Magazin