Poznati

Kevin Spejsi traži odbacivanje tužbe za zlostavljanje: "Opisani događaj se nikada nije dogodio"

Komentari

Autor: Hollywood reporter

09/04/2022

-

13:42

Kevin Spejsi traži odbacivanje tužbe za zlostavljanje: "Opisani događaj se nikada nije dogodio"
Kevin Spejsi traži odbacivanje tužbe za zlostavljanje: "Opisani događaj se nikada nije dogodio" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Oskarovac Kevin Spejsi zatražio je u petak od sudije da odbaci tužbu glumca Entonija Repa za seksualno zlostavljanje, poručivši preko svojih advokata da su optužbe da je pokušao da zlostavlja tada maloletnog Repa na zabavi tokom 1980-ih godine lažne.

Prema pisanju Hollywood reporter, advokati Spejsija su u dokumentima podnesenim saveznom sudu na Manhetnu naveli da se navodni događaj koji je Rep opisao nikada nije dogodio.

Rep je, naime, oktobra 2017. prvi put u javnost izašao sa optužbom da je Spejsi pokušao da ima seks s njim 1986, u vreme kada je on imao samo 14 godina, a kada je došao na zabavu u glumčev dom na Menhetnu.

Spejsijevi advokati, međutim, tvrde da se navodni susret ne može kvalifikovati kao seksualno zlostavljanje prema njujorškim zakonima, jer je jedini navodni Spejsijev kontakt sa "intimnim" delom tela Repa bio kada ga je stariji glumac podigao u naručje. Advokati navode da i to da se Rep tom prilikom "izmigoljio" bez otpora, a da je susret trajao kraće od 30 sekundi.

"Nedostatak dokaza znači da Repove tvrdnje o napadu i namernom nanošenju emocionalnog stresa moraju biti odbačeni", poručili su advokati i ponavljaju da Spejsi odlučno poruče da se dogodilo bilo šta od onoga što je Rep opisao.

Nakon što je Rep prvi put u javnosti progovorio o "susretu" sa Spejsijem, najmanje 20 mladića iz londonskog pozorišta u kojem je Spejsi bio umetnički direktor, podneli su prijavu protiv njega za seksualno uznemiravanje.

Protiv Spejsija je potom i 2018. izneta optužba za napad na tinejdžera u Masačusetsu, za šta se glumac izjasnio da nije kriv. Navodna žrtva je kasnije povukla svoju građansku tužbu.

Sunovrat karijere

Zbog višestrukih optužbi za sekskualno zlostavljanje i nedolično ponašanje, koje su iznete protiv Spejsija, Netfliks je glumcu zahvalio na saradnji i isključio ga iz poslednje sezone hit projekta "Kuća od karata".

Reditelj Ridli Skot je, takođe, pod pritiskom javnosti, izbacio potpuno Spejsija iz filma "All the Money in the World" ("Cena života") i to neposredno pred premijeru.

Kevin Spejsi je 2018. igrao u filmu "Klub mladih milijardera" (Billionaire Boys Club), a prošle godine je dobio prvu ulogu posle pomenutih optužbi u ostvarenju pod nazivom "L’uomo Che Disegno Dio" ("Čovek koji je nacrtao Boga") italijanskog reditelja Franka Nera. 

Krajem prošle godine, hrvatski mediji su objavili da je Spejsi boravio u Zagrebu kao gost reditelja Jakova Sedlara, koji priprema snimanje filma o hrvatskom predsedniku Franju Tuđmanu. Lik Tuđmana trebalo bi da tumači upravo Spejsi.

Preporuka za vas

Mena Suvari o traumama, narkoticima i životnim borbama: Nisam znala kako da kažem da sam silovana, posao mi je spasao život

Komentari (0)

Magazin