Poznati

Ukrajina planira da izda poštansku marku kojom će obeležiti pobedu na Evroviziji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2022

-

10:32

Ukrajina planira da izda poštansku marku kojom će obeležiti pobedu na Evroviziji
Ukrajina planira da izda poštansku marku kojom će obeležiti pobedu na Evroviziji - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Pošta Ukrajine planira da izda posebnu poštansku marku kojom će obeležiti uspeh koji su postigli na 66. Pesmi Evrovizije kada je njihov Kaluš orkestar odneo pobedu.

O dizajnu poštanske marke odlučivaće umetnički odbor, napisao je na Fejsbuku šef pošte te zemlje Igor Smeljanski i dodao kako se nada da će se sve odvijati ubrzanim tempom.

Ukrajina je treći put pobedila na Evrosongu i to za manje od dve decenije, a prethodno je i uspeh Ruslane i Džamale obeležen izdavanjem prigodnih poštanskih markica.

Nedavno je ukrajinska pošta izdala marku posvećenu ukrajinskim vojnicima na Zmijskom ostrvu u Crnom moru koji su odbili da se predaju posadi ruskoga ratnog broda.

Smeljanski je objavio skicu za novu marku na kojoj bi trebalo da piše: "Pomozite Marijupolju - pomozite Azovstalu", a to su ujedno i reči koje je nakon proglašenja pobednika na Evroviziji u Torinu izjavio frontmen Kaluš orkestra Oleg Psijuk.

Pevač je rekao i da bend namerava prodati svoj evrovizijski trofej i prihod od prodaje donirati ukrajinskim oružanim snagama.

Dan nakon što je Ukrajina odnela pobedu na izboru za Pesmu Evrovizije, Kaluš orkestar objavio je spot za pesmu "Stefanija" snimljen u ratom razorenim ukrajinskim gradovima i koji je za nekoliko sati prikupio višemilionske preglede.

Spot prikazuje razrušene gradove, vojnike i ukrajinsku decu, a kako se navodi na kraju spota prizori su snimljeni u Buči, Irpinu, Borođanki i Hostomelu, gradovima u blizini Kijeva koji su pretrpeli strahote ruske okupacije.

"Posvećen je hrabrom narodu Ukrajine, majkama koje štite svoju decu i svima onima koji su dali živote za našu slobodu. Svaki muškarac, svaka žena, svako nevino dete. Rat u Ukrajini ima razna lica, no lica naših majki su ono što nas drži na životu u najmračnijim vremenima. Stanite uz Ukrajinu. Slava Ukrajini", navodi se na kraju spota.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin