Poznati

Objavljen spot za pobedničku pesmu Evrovizije, kadrovi prikazuju ratom razorene gradove Ukrajine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/05/2022

-

16:55

Objavljen spot za pobedničku pesmu Evrovizije, kadrovi prikazuju ratom razorene gradove Ukrajine
Objavljen spot za pobedničku pesmu Evrovizije, kadrovi prikazuju ratom razorene gradove Ukrajine - Copyright Prinskrin/Youtube/Kalush Orchestra

veličina teksta

Aa Aa

Dan nakon što je Ukrajina odnela pobedu na izboru za Pesmu Evrovizije, Kaluš orkestar objavio je spot za pesmu "Stefanija" snimljen u ratom razorenim ukrajinskim gradovima i koji je za nekoliko sati prikupio višemilionske preglede.

Spot prikazuje razrušene gradove, vojnike i ukrajinsku decu, a kako se navodi na kraju spota prizori su snimljeni u Buči, Irpinu, Borođanki i Hostomelu, gradovima u blizini Kijeva koji su pretrpeli strahote ruske okupacije.

"Posvećen je hrabrom narodu Ukrajine, majkama koje štite svoju decu i svima onima koji su dali živote za našu slobodu. Svaki muškarac, svaka žena, svako nevino dete. Rat u Ukrajini ima razna lica, no lica naših majki su ono što nas drži na životu u najmračnijim vremenima. Stanite uz Ukrajinu. Slava Ukrajini", navodi se na kraju spota.

Članovi grupe u opisu videa objasnili su i šta ova pesma znači Ukrajincima.

"Jednom sam ovu pesmu posvetio svojoj majci, a kada je izbio rat, pesma je dobila puno novih značenja. Iako se u pesmi ne spominje rat, mnogi ljudi su je počeli povezivati s majkom Ukrajinom. Štaviše, društvo ju je počelo nazivati himnom našeg rata! Ali, ako je Stefanija sada himna našeg rata, volio bih da postane himna naše pobede", navodi se u opisu.

Podsetimo, Ukrajina je na 66. Pesmi Evrovizije osvojila najviše glasova publike čak 439 i time je Kaluš orkestar izbio na prvo mesto tabele osvojivši ukupno 631 glas. Ovo je treća pobeda Ukrajine u istoriji ovog takmičenja i to za manje od dve decenije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin