Poznati

Ekipa filma "Dobri momci" oprostila se od Reja Liote: "Bio je tako jedinstveno nadaren, tako hrabar kao glumac"

Komentari

Autor: Fox News

27/05/2022

-

12:38

Ekipa filma "Dobri momci" oprostila se od Reja Liote: "Bio je tako jedinstveno nadaren, tako hrabar kao glumac"
Rej Liota - Copyright Tanjug AP/Chris Pizzello/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Kolege i prijatelji Reja Liote, koji je preminuo juče u 67. godini života, opraštaju se od legendarnog glumca, a među prvima koji su izrazili žaljenje zbog odlaska prepoznatljivog lica Holivuda, je ekipa njegovog najpoznatijeg filma "Dobri momci".

"Bog je 'Dobar momak', a to je i Rej", rekao je za Fox News Džo Peši, koji je u tom ostvarenju igrao Tomija Devita.

I Robert Deniro oprostio se od Liote: "Tužan sam zbog vesti o Rejovoj smrti. Bio je previše mlad da bi nas napustio. Neka počiva u miru".

Martin Skorseze, reditelj "Dobrih momaka", izjavio je da je "šokiran i slomljen" zbog smrti glumca.

"Potpuno sam šokiran i skrhan zbog iznenadne, neočekivane smrti Reja Liote. Bio je tako jedinstveno nadaren, tako pustolovan, tako hrabar kao glumac. Igrati Henrija Hila u 'Dobrim momcima' bio je krupan zalogaj, jer taj lik ima toliko različitih strana, toliko komplikovanih slojeva, a Rej je bio u skoro svakoj sceni dugog i teškog snimanja. On me je apsolutno oduševio i uvek ću biti ponosan na ono što smo zajedno uradili u tom filmu", izjavio je reditelj.

Lorejn Brako, koja je igrala Karen Hil u "Dobrim momcima", podelila je Liotinu sliku na Instagramu i napisala: "Potpuno sam slomljena zbog ovih užasnih vesti o mom Reju. Mogu biti bilo gde na svetu i ljudi će mi prići i reći mi da im je omiljeni film 'Dobri momci'. I uvek me pitaju šta je bilo najbolje u snimanju tog filma. Moj odgovor je uvek bio isti - Rej Liota", napisala je glumica.

"Spolja grub, iznutra mekan"

Dženifer Lopez, koja je sa Liotom igrala u seriji "Shades of Blue" odala je počast pokojnom kolegi.

"Prva stvar koja mi pada na um je kako je bio nežan prema mojoj deci. Rej je bio otelotvorenje grubog čoveka, koji je sav mekan iznutra. Mislim da ga je to činilo tako magičnim za gledanje. Originalni 'Dobri momak'", napisala je glumica i pevačica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

 

I Džejmi Li Kertis, imala je samo reči hvale za svog kolegu, s kojim je glumila u filmu "Dominik i Judžin". 

"Umro je Rej Liota. Kakvo nežno ljudsko biće. Njegov glumački rad prikazao je svu kompleksnost njegove čovečnosti. Predivan umetnik", napisala je ona.

Dejvid Čejs, tvorac serije "Sopranovi", rekao je za Foks da je Liotina smrt "veliki, neočekivani šok".

"Obožavao sam Rejov rad otkako sam ga video u 'Something Wild'", rekao je Čejs. "Bilo mi je tako drago što je radio na 'The Many Saints of Newark'. Čvrsto sam verovao da može da odigra tu dvostruku ulogu. Stvorio je dva jasno odvojena lika i svako izvođenje je bilo fenomenalno. Rej je takođe bio veoma topao i duhovit. Zaista superioran glumac. Svi smo osećali da smo imali sreće što smo ga imali u tom filmu", izjavio je Čejs.

Poslednja serija

Jedan od Liotinih poslednjih projekata je serija "Crna ptica" (Black Bird) na Apple TV, koja bi trebalo da se premijerno prikaže 8. jula.

U njoj je igrao sa Taronom Edžertonom koji se od iskusnijeg kolege oprostio na Instagramu.

"Zakoračio sam na set 'Black Bird' u maju prošle godine, uzbuđen što ću raditi sa Rejem Liotom i još uzbuđeniji što će on igrati mog oca. Držao se po strani. Štedeo je svoju energiju za izvođenje. Nisam znao kako da mu priđem jer nisam želeo da ga remetim. Primetio me je, prišao mi i zagrlio me bez reči. Bio je to dug zagrljaj, ali nije bilo neprijatno. Tog prvog dana razgovarali smo samo dok smo bili u svojim likovima. Mislim da je želeo da budemo otac i sin pre nego što budemo kolege", napisao je Edžerton zaključivši da će uvek biti ponosan na svoje scene s Rejem. 

 

 

"Kada sam prvi put video našu seriju, poslao sam mu poruku u kojoj sam mu rekao da je njegovo izvođenje prelepo i da sam veoma ponosan na naš rad. Njegov odgovor je bio: 'Učinio si da te lako zavolim, sine moj'. Rej, taj osećaj je bio obostran. Nedostajaćeš mi", dodao je glumac.

Rej Liota je preminuo u snu u Dominikanskoj Republici, gde je snimao film "Opasne vode".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin