Poznati

Kako je veganka Natali Portman izgradila mišiće za ulogu u filmu "Tor: Ljubav i grom"

Komentari

Autor: Variety

27/06/2022

-

22:33

Kako je veganka Natali Portman izgradila mišiće za ulogu u filmu "Tor: Ljubav i grom"
Kako je veganka Natali Portman izgradila mišiće za ulogu u filmu "Tor: Ljubav i grom" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novi nastavak filma "Tor" koji stiže u domaće bioskope 7. jula, već je pobrao odlične ocene američke kritike, a mnogi smatraju i da je najbolji od dosadašnjih Marvelovih ostvarenja.

Iako je transformacija glumca Kristijana Bejla u ulozi "boga kasapina" i zakletog Torovog neprijatelja, još od objavljivanja trejlera filma privukla veliku pažnju, u međuvremenu je došla do izražaja još jedna drastična promena imidža u ovom ostvarenju.

Reč je o glumici Natali Portman u ulozi Džejn Foster, koja je za potrebe filma izgradila impresivnu mišićnu masu.

Budući da u novom "Toru" Džejn može da rukuje čuvenim Mjolnirom, čekićem boga groma, morala je intenzivno da se posveti ishrani i teretani, kako bi izvajala nešto krupniju siluetu.

Iza njene transformacije stoji fitnes stručnjak Naomi Pendergast, koja je za časopis Variety otkrila u čemu je tajna izgleda slavne glumice.

"Inicijalni cilj je bio da izgradi definiciju ruku i trbušnih mišića. Ipak, da bi Natali bezbedno došla do tog cilja, a da se ne povredi, radili smo prvo na njenoj kondiciji oko četiri meseca. To je značilo da smo bezbedno povećavali opterećenje, tako da joj ne optereti zglobove", ispričala je Pendergast.

Ona je rekla da je glumici bilo potrebno pet meseci pre početka snimanja da uđe u formu, kao i da je tokom celog procesa snimanja nastavila da vežba, kako bi održala mišićnu masu.

"Ukupno vreme koje smo provele trenirajući za film bilo je oko deset meseci", rekla je Pendergast.

Tanjug/AP/Jordan Strauss

 

Glumica je trenirala pet dana nedeljno: tri dana radila je vežbe za ruke, leđa i grudi i vežbala boks, preskakanje vijače i trčanje, dok je preostala dva dana radila vežbe koje sprečavaju povrede, zasnovane na pilatesu, istezanju i ravnoteži.

"Radile smo oko sat i po do dva svakog dana, a kad je počelo snimanje, bila je toliko zauzeta, da smo trening zakazivali u 4.30 ujutro", ispričala je trener.

Ona je istakla da se Natali i inače hrani zdravo i da zbog toga nije morala da napravi nikakve važnije promene u navikama.

"Natali je vegan, tako da bi dobila dovoljno proteina i izgradila mišiće, onako kako je trebalo, morali smo da povećamo unos tog nutrijenta dodavanjem proteinskog praha na biljnoj bazi nekoliko puta dnevno", ispričala je Naomi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin