Poznati

Kevin Spejsi pred sudom u Londonu izjavio da nije kriv za seksualne prestupe

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2022

-

11:47

Kevin Spejsi pred sudom u Londonu izjavio da nije kriv za seksualne prestupe
Kevin Spejsi pred sudom u Londonu izjavio da nije kriv za seksualne prestupe - Copyright AP Photo/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Kevin Spejsi izjasnio se danas na sudu u Londonu da nije kriv po optužnici za seksualne prestupe koji datiraju od pre skoro 20 godina, prenosi Rojters.

Spejsi je danas na saslusanju saopštio da "nije kriv" po pet tačaka optužnice pred Krivičnim sudom u Londonu, a početak suđenja je zakazan za 6. jun 2023. godine, navodi britanska agencija.

Optužbe protiv Spejsija odnose se na dva navodna incidenta u Londonu 2005. godine, još dva 2008. i jedan incident u Glosterširu, u zapadnoj Engleskoj, 2013. godine.

Spejsi, koji je devedesetih osvojio Oskare za filmove "Dežurni krivci" i "Američka lepota", izjavio je da je spreman da se brani u Velikoj Britaniji i da je uveren da će se na svakom suđenju dokazati da je nevin.

AP Photo/Alberto Pezzali

 

Podsećamo, glumca je već u Americi tužio mlađi kolega Entoni Rep, zbog seksualnog zlostavljanja koje se navodno dogodilo 1980. godine.

Takođe, u novembru 2017. godine londonsko pozorište Old Vik, njegova nekadašnja matična kuća, saopštilo je da im se čak dvadeset muškaraca žalilo na Spejsijevo ponašanje i da su se situacije u kojima se on neprikladno ponašao navodno dogodile između 1995. i 2013. godine.

Glumac je do sada odlučno negirao sve navode i tvrdio da je nevin.

On bi uskoro trebalo da se pojavi u filmu "Peter Five Eight", a producenti tog ostvarenja su ga podržali.

AP Photo/Alberto Pezzali

 

"Iako je nesrećan slučaj što se negativni izveštaji poklapaju sa trenutkom Kevinovog povratka na posao, to je takođe i očekivano. Ima onih koji ne žele da on glumi, ali su nadbrojani njegovim obožavaocima širom sveta, koji su u njegovom radu uživali decenijama i koji čekaju da se on vrati na filmsko platno", saopštili su producenti filma "Peter Five Eight".

Oni su naveli da nemaju "nikakva saznanja" o novim optužbama, niti komentar na njih i prepuštaju u ruke suda da utvrdi validnost takvih optužbi, "ukoliko ona postoji". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin