Poznati

Sud u Londonu odredio bezuslovnu kauciju Kevinu Spejsiju, sledeće saslušanje tek u julu

Komentari

Autor: FoNet

16/06/2022

-

13:42

Sud u Londonu odredio bezuslovnu kauciju Kevinu Spejsiju, sledeće saslušanje tek u julu
Kevin Spejsi - Copyright AP/Steven Senne

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Londonu odredio je danas američkom glumcu Kevinu Spejsiju kauciju nakon što je optužen po četiri tačke za seksualni napad na trojicu muškaraca, javlja CNN.

Spejsijev advokat rekao je sudu da "svesrdno poriče" sve optužbe i da će njegov klijent morati da se vrati u Sjedinjene Američke Države između suđenja, da bi radio i video svoju porodicu.

Optužbe sa kojima se oskarovac suočava odnose se na dva navodna incidenta u Londonu 2005. godine, još dva 2008. i još jedan incident u Glosterširu, u zapadnoj Engleskoj 2013. godine.

Navodna žrtva incidenata iz 2005. sada je u četrdesetim godinama, dok su dvojica muškaraca koji su navodno umešani u incidente iz 2008. i 2013. sada u tridesetim godinama, saopštila je londonska Metropoliten policija.

Britansko krunsko tužilaštvo odobrilo je podizanje optužnice protiv Spejsija krajem maja, ali je formalno stupila na snagu u ponedeljak, kada je glumac stigao u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Za njegovo sledeće saslušanje određen je 14. jul.

Tanjug AP/Steven Senne

 

Podsećamo, Spejsija je za seksualno uznemiravanje tužio i mlađi kolega Entoni Rep, a suočava se i sa optužbama da se neprikladno ponašao prema više od 20 članova ansambla londonskog pozorišta Old Vik u periodu od 1995. do 2013. godine.

Glumac je do sada odlučno negirao sve navode i tvrdio da je nevin.

On bi uskoro trebalo da se pojavi u filmu "Peter Five Eight", a producenti tog ostvarenja su ga podržali.

"Iako je nesrećan slučaj što se negativni izveštaji poklapaju sa trenutkom Kevinovog povratka na posao, to je takođe i očekivano. Ima onih koji ne žele da on glumi, ali su nadbrojani njegovim obožavaocima širom sveta, koji su u njegovom radu uživali decenijama i koji čekaju da se on vrati na filmsko platno", saopštili su producenti filma "Peter Five Eight".

Oni su naveli da nemaju "nikakva saznanja" o novim optužbama, niti komentar na njih i prepuštaju u ruke suda da utvrdi validnost takvih optužbi, "ukoliko ona postoji". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin