Poznati

Producenti novog filma Kevina Spejsija brane glumca od optužbi za seksualno zlostavljanje: "Sve je to očekivano"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

31/05/2022

-

15:11

Producenti novog filma Kevina Spejsija brane glumca od optužbi za seksualno zlostavljanje: "Sve je to očekivano"
Kevin Spejsi - Copyright AP/Steven Senne

veličina teksta

Aa Aa

Producenti novog filma u kom bi trebalo da se pojavi diskreditovani glumac Kevin Spejsi protiv kog je u Velikoj Britaniji pokrenuta krivična istraga zbog navodnog seksualnog zlostavljanja trojice muškaraca, rešeni su da podrže oskarovca, uprkos novom skandalu.

"Iako je nesrećan slučaj što se negativni izveštaji poklapaju sa trenutkom Kevinovog povratka na posao, to je takođe i očekivano. Ima onih koji ne žele da on glumi, ali su nadbrojani njegovim obožavaocima širom sveta, koji su u njegovom radu uživali decenijama i koji čekaju da se on vrati na filmsko platno", saopštili su producenti filma "Peter Five Eight".

Oni su naveli da nemaju "nikakva saznanja" o novim optužbama, niti komentar na njih i prepuštaju u ruke suda da utvrdi validnost takvih optužbi, "ukoliko ona postoji". 

AP/Nicole Harnishfeger

 

"'Peter Five Eight'je film za obožavaoce kojima je više stalo do umetnosti, nego do skandala", napisali su oni u saopštenju koje je preneo Entertainment Weekly.

Film se pojavio na Kanskom Marketu proteklih nedelja, a sniman je u Kaliforniji početkom ove godine, mesecima pre nego što će tužilaštvo Velike Britanije objaviti optužbe protiv glumca.

Spejsi igra naslovnu ulogu u tom filmu, a opisan je kao "harizmatični čovek u crnom automobilu koji drma temelje malog planinskog sela po svom dolasku.

Prošle godine je Lui Nero, producent još jednog filma sa Kevinom Spejsijem pod nazivom "Čovek koji je nacrtao Boga", rekao za Entertainment Weekly da ga ne zanimaju višestruke optužbe protiv oskarovca.

"Mi u Italiji ne znamo sve o svemu, pa ne pričamo o onome o čemu ne znamo. Ne mogu da govorim o tim stvarima. Znam samo da je Kevin odličan glumac" rekao je on.

Spejsi je tokom svih proteklih godina tvrdio da je nedužan, iako ga je za seksualno zlostavljanje optužilo više od deset osoba. Među njima je najistaknutiji glumac Entoni Rep, koji je javno ispričao da je 12 godina stariji kolega pokušao da ga obljubi kada je on imao samo 14 godina.

Spejsi je 26. maja ponovo svedočio vezano za taj slučaj i to na sudu u Njujorku.

Spejsi će se "dobrovoljno" javiti Britanskom sudu

U najnovijem slučaju Spejsi se tereti za četiri slučaja seksualnog zlostavljanja trojice muškarac u Velikoj Britaniji.

Predstavnik glumca je u emisiji "Good Morning America" izjavio da će se njegov klijent "dobrovoljno pojaviti" na sudu Velike Britanije i da je "siguran" da će dokazati svoju nevinost.

Ukoliko se to, pak ne bude desilo, britanske vlasti planiraju da od Amerike traže formalno izručenje glumca.

AP/Steven Senne

 

"Veoma cenim saopštenje tužioca Velike Britanije koji brižljivo podseća medije i javnost da imam pravo na fer suđenje i da sam nevin dok se ne dokaže suprotno. Iako sam razočaran odlukom da nastave dalje, dobrovoljno ću se pojaviti u Velikoj Britaniji, čim budem organizovao svoju odbranu od ovih optužbi i siguran sam da ću dokazati svoju nevinost", stoji u zvaničnom saopštenju glumca, prenosi Variety.

Podsećamo, pored Repove tužbe, Spejsi se suočava sa optužbama da se neprikladno ponašao prema više od 20 članova ansambla londonskog pozorišta Old Vik u periodu od 1995. do 2013. godine.

Glumac je do sada odlučno negirao sve navode i tvrdio da je nevin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin