Poznati

Kevin Spejsi se tereti za seksualno zlostavljanje trojice muškaraca

Komentari

Autor: BBC

26/05/2022

-

17:05

Kevin Spejsi se tereti za seksualno zlostavljanje trojice muškaraca
Kevin Spejsi se tereti za seksualno zlostavljanje trojice muškaraca - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Kevin Spejsi tereti se za četiri slučaja seksualnog zlostavljanja trojice muškaraca, saopštilo je tužilaštvo Velike Britanije.

Rozmari Ejnsli iz tužilaštva je izjavila za BBC da je u jednom od tih slučajeva primorao osobu na "penetrativnu seksualnu aktivnost" bez njenog pristanka.

Slučaj je ispitivala Metropoliten policija i skupila dokaze da se protiv glumca pokrene krivična istraga.

"Služba kraljevskog tužioca podseća sve uključene da je na snazi krivična istraga protiv gospodina Spejsija i da ima pravo na fer suđenje", saopštila je Ejnsli.

Podsećamo, Kevina Spejsija već je u Americi tužio mlađi kolega Entoni Rep, zbog seksualnog zlostavljanja koje se navodno dogodilo 1980. godine.

Takođe, u novembru 2017. godine londonsko pozorište Old Vik, njegova nekadašnja matična kuća, saopštilo je da im se čak dvadeset muškaraca žalilo na Spejsijevo ponašanje i da su se situacije u kojima se on neprikladno ponašao navodno dogodile između 1995. i 2013. godine.

Oskarovac je do sada odlučno negirao sve optužbe protiv njega, a pojedine je odbacio i sud zbog nedostatka dokaza.

Međutim, od tada su mu vrata Holivuda zatvorena.

U isto vreme kada su protiv glumca iznete optužbe za seksualno zlostavljanje, Netfliks ga je  isključio iz poslednje sezone hit projekta "Kuća od karata".

Razlog koji se navodi je taj da se navodno nedolično ponašao na setu, zbog čega je otpušten, a broj epizoda smanjen je sa 13 na osam. Produkcijska kuća zbog toga traži odštetu od Spejsija u iznosu od 31 milion dolara.

Reditelj Ridli Skot ga je, takođe, pod pritiskom javnosti, izbacio potpuno iz filma "All the Money in the World" ("Cena života") i to neposredno pred premijeru.

Kevin Spejsi je poslednji put igrao u nekom američkom filmu 2018. godine i to u "Klubu mladih milijardera" (Billionaire Boys Club), a prošle godine je dobio prvu ulogu posle pomenutih optužbi u ostvarenju pod nazivom "L’uomo Che Disegno Dio" ("Čovek koji je nacrtao Boga") italijanskog reditelja Franka Nera. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin