Poznati

Kevin Spejski pred londonskim sudom zbog optužbi za seksualno nasilje protiv trojice muškaraca

Komentari

Autor: AP

13/06/2022

-

18:42

Kevin Spejski pred londonskim sudom zbog optužbi za seksualno nasilje protiv trojice muškaraca
Kevin Spejsi - Copyright Tanjug/AP/Steven Senne

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Kevin Spejsi zvanično je optužen za seksualne delikte protiv trojice muškaraca u Britaniji i očekuje se da će se ove nedelje pojaviti pred sudom u Londonu, saopštila je u ponedeljak britanska policija.

Spejsi (62) jje optužen po četiri tačke za seksualni napad i jednoj tački za navođenje osobe da se uključi u seksualnu aktivnost bez pristanka.

Spejsi bi trebalo da se pojavi na londonskom Vestminsterskom sudu u četvrtak.

Navodni incidenti dogodili su se u Londonu između marta 2005. i avgusta 2008, a jedan u zapadnoj Engleskoj u aprilu 2013. Žrtve su sada u 30-im i 40-im godinama.

Državno tužilaštvo odobrilo je optužbe protiv Spejsija prošlog meseca.

Spejsija, dvostrukog dobitnika Oskara, ispitivala je britanska policija 2019. o tvrdnjama nekoliko muškaraca da ih je napao. Bivša zvezda "Kuće od karata" vodila je londonsko pozorište "Old Vic" između 2004. i 2015. godine.

Spejsi je osvojio Oskara za najboljeg sporednog glumca za film "Dežurni krivci" iz 1995. i Oskara za glavnu mušku ulogu za film "Američka lepota" iz 1999.

Ali njegova proslavljena karijera je naglo stala 2017. godine kada je glumac Entoni Rap optužio zvezdu da ga je napala na zabavi 1980-ih, kada je Rap bio tinejdžer. Spejsi negira optužbe.

Komentari (0)

Magazin