Poznati

Prvo oglašavanje Britni Spirs nakon potresnog svedočenja: Oprostite, ali bilo me je sramota da delim sa vama sve ono šta mi se dešava

Komentari

Autor: Euronews

25/06/2021

-

11:28

Prvo oglašavanje Britni Spirs nakon potresnog svedočenja: Oprostite, ali bilo me je sramota da delim sa vama sve ono šta mi se dešava
Britni Spirs - Copyright AP/Rich Fury

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnja pop princeza, kako su je mediji najčešće nazivali, Britni Spirs, iznela je u sredu pred sudom u Los Anđelesu potresno i uznemirujuće svedočenje, sa zahtevom da se konačno okonča starateljstvo koje njen otac i sestra imaju "nad njenom imovinom i životom".

Kako je navela, starateljstvo je "nasilni" aranžman koji joj je uskratio osnovna ljudska prava, a sada se na Instagramu 39-godišnja pevačica obratila svojim fanovima:

"Želim da vam otkrijem malu tajnu… Verujem da svi mi želimo život iz bajke i po mojim objavama… Činilo se da je moj život prilično savršen… Mislim da je to nešto čemu svi težimo! To je bila jedna od najboljih osobina moje majke… Bez obzira na to koliko je bio us*an dan kad sam bila mlađa, zbog mene i moje braće i sestara uvek se pretvarala da je sve u redu", započela je Britni i potom dodala:

"Skrećem pažnju na ovo jer ne želim da ljudi misle da je moj život savršen jer to definitivno uopšte nije. I ako ste pročitali bilo šta o meni u vestima ove nedelje… Očito sada stvarno znate da nije savršen. Izvinjavam se što sam se pretvarala da sam dobro protekle dve godine. Učinila sam to zbog svog ponosa i bilo mi je neprijatno da podelim šta mi se događa. Ali iskreno, ko ionako ne želi da ima zabavan Instagram? Verovali ili ne, pretvaranje da sam dobro zapravo je pomoglo. Pa sam odlučila da objavim ovaj citat danas, jer, kako kažu, ako prolazite kroz pakao… Instagram je za mene bio kul mesto na kom sam mogla da delim svoje prisustvo i postojanje. Mesto na kom sam se osećala kao da vredim, uprkos onome što sam proživljavala… I hej, uspelo je. Pa sam odlučila da čitam još bajki", zaključila je Spirsova i samo u nekoliko sati prikupila preko milion lajkova i mnoštvo komentara podrške.

Nakon javnog nervnog sloma, 2007, kad je Britni obrijala glavu pred kamerama, ponašajući se neuračunljivo, da bi na kraju bila odvedena u bolnicu u ambulantnim kolima i zatvorena nakon što je proglašena opasnom po sebe i okolinu, njen otac Džejmi Spirs postao je njen zakonski staratelj.

Sunovrat pop princeze

Za Britni, mladu ženu koja je nosila fabrikovani oreol "devojke iz komšiluka" i "seksualizovane nevinosti" još od njenog tinejdžerskog doba, sjaj reflektora postao je u jednom trenutku nepodnošljiv. I nije neobično za javne ličnosti da se suoče sa velikim pritiskom i gutikom privatnosti na vrhuncu slave.

Život pop princeze 2007. krenuo je ubrzano nizbrdicom. Slikana je bez donjeg veša u javnosti, udarala je kišobranom po kolima, provela mesec dana na rehabilitaciji i imala pregršt prekršaja, uključujući i incident kada je pregazila stopalo jednog fotoreportera. Stupci žute štampe popunjavali su se raznim skandalima.

I u prvim danima 2008. nastavio se sunovrat u karijeri i životu Spirsove. Te godine je završila na psihijatrijskom posmatranju u bolnici, izgubila je i starateljstvo nad decom.

Rođena 2. decembra 1981. godine u Misisipiju, Britni je postala poznata devedesetih godina, a proboj na muzičku scenu pokušala je već sa osam kada se prijavila na audiciju za šou "Mickey Mouse Club". Međutim, nije prošla, ali je zahvaljujući jednom producentu dobila agenta u Njujorku, gde se sa majkom i mlađom sestrom preselila.

Pohađala je Professional Performing Art School i ubrzo su krenuli prvi uspeci. Igra u mjuziklu, a sa 11 godina ponovo odlazi na audiciju za pomenuti šou i prolazi. Tada upoznaje Džastina Timberlejka, sa kojim će biti godinama u vezi.

Iako je školovanje nastavila u Luizijani, strast prema muzici nije se smirivala i Britni sa 15 godina postiže dogovor sa čenicima čuvene muzičke kuće.

Album "Baby One More Time" vinuće je u zvezde, takoreći preko noći. Mediji su je prozvali pop princezom, a ubrzo su joj lepljene i etikete ikone pop muzike.

Britni i Džastin bili su najpopularniji par u trenutku kada su ozvaničili svoju vezu. Mladi, talentovani i uspešni, bili su neodoljivi i za paparace. Njihov raskid, naravno, krasio je naslovne strane tabloida i godinama se njihova veza provlačila kroz medije.

Imidž slatke i nevine devojčice, više nije prijao mladoj zvezdi, čije je buntovno ponašanje počelo da se nazire.

Tokom druge polovine 2004. godine, Britni je objavila da uzima odmor. U julu se verila sa Kevinom Federlajnom, i to tri meseca nakon što su se sreli. Zapostavila je karijeru, da bi se posvetila porodičnom životu. Godinu kasnije, dobija sina. Drugo dete, Britni je rodila 2006. i iste godine podnela papire za razvod, navodeći kao razlog nepomirljive razlike i tražeći i fizičko i pravno starateljstvo nad njihovo dvoje dece. Usledili su razni skandali, koji su doveli i do toga da Kevin dobije starateljstvo nad decom.

Britni je kroz sve ove godine nekoliko puta hospitaliziovana u psihijatrijskim ustanovama, što dobrovoljno, što prisilno.

Komentari (0)

Magazin