Poznati

"Pobeda je stanje uma": Skriveni detalji na viralnoj fotografiji Mesija i Ronalda, objavljeno kako je nastala (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews, Theo Farrant

23/11/2022

-

21:47

"Pobeda je stanje uma": Skriveni detalji na viralnoj fotografiji Mesija i Ronalda, objavljeno kako je nastala (VIDEO)
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dan pre otvaranja FIFA Svetskog prvenstva 2022. godine fudbalske superzvezde su na svojim društvenim mrežama objavile fotografiju na kojoj dvojica njih igraju partiju šaha, a zapravo je reč o kampanji svetski poznatog brenda Luj Viton. 

Na slici se zapravo nalaze dve fubdalske zvezde Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Otkako je sliku na Instagramu objavio Ronaldo, ona je jako brzo dobila 39 miliona lajkova i postala druga najlajkovanija fotografija u istoriji Instagrama. Ovo zapravo i nije iznenađenje, jer je portugalski napadač najplaćenija osoba na ovoj platformi i ima više od 500 miliona pratilaca, piše Euronews.

Fotografiju je načinila slavna fotografkinja Eni Lajbovic. Međutim, na video snimku koji je podelio Luj Viton na kojem se vidi sve ono što se dešavalo iza scene, pokazalo se da zapravo dvojica sportskih velikana nikada nisu zajedno ni bili u istoj prostoriji kada je fotografija nastajala.


Ona je prepuna skrivenog značenja i detalja, a obožavaoci širom sveta o tome dosta spekulišu još od trenutka njenog objavljivanja.

Na slici su legendarni fudbaleri duboko zamišljeni nad intezivnom partijom šaha koja se igra na koferu Luj Vitona. Natpis koji ide iz ovu čuvenu fotografiju je: "Pobeda je stanje uma".

Ljubitelji šaha primetili su i da položaj šahovskih figura nisu samo nasumično dodeljeni, već da zapravo oponašaju meč koji su igrali šahovski velemajstori Magnus Karlesen i Hikaru Nakamura na Norveškom šahovskom turniru 2017. godine.

Ikonični šahovski meč je na kraju rezultirao nerešenim rezultatom između dva velemajstora, povlačeći paralele između dugogodišnjeg rivalstva i beskrajne debate između Ronalda i Mesija, kao dvojice najvećih igrača koji su ikada igrali fudbal.

Još jedan detalj koji su mnogii na internetu otkrili jeste da kofer Luj Viton, na kojem se igra šah, ima simboličnije značenje nego što se čini. Kruže slike sa Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine u Rusiji koje pokazuju da je aktovka Luj Vitona korišćena za predstavljanje trofeja Svetskog prvenstva uoči prve utakmice finala u Moskvi.

Ovo dodaje neverovatnu simboliku viralnoj fotografiji, jer će se obe fudbalske zvezde boriti na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, koji mnogi nazivaju za njihov "poslednji ples".

Mesi i Ronaldo nikada nisu osvojili Svetsko prvenstvo uprkos tome što su tvrdili da imaju dovoljno srebra da verovatno popune veći deo Luvra. Međutim, Mesijeva Argentina, jedan je od favorita za učešće na turniru, ali je juče katastrofalno počela takmičenje.

Upitan kako se osećao posle poraza, Mesi je rekao "Iskreno? Mrtav. To je veoma težak udarac jer nismo očekivali da počnemo na ovaj način".

Ronaldo, koji se nedavno razišao sa Mančester junajtedom nakon kontroveznog intervjua sa Pirsom Morganom, sprema se da igra sa Ganom u svojoj prvoj utakmici Portugala 24. novembra.

Komentarisući fotografiju, rekao je da bi "želeo da bude igrač koji će matirati Mesija". "To se desilo u igri šaha, i u fudbalu bi to bila magija", rekao je Ronaldo uz osmeh.

Komentari (0)

Magazin