Poznati

Džulijan Mur: Ženama se najčešće govori da "dostojanstveno stare", zar to nije fraza sa toliko predrasuda?

Komentari

Autor: People

03/07/2021

-

09:04

Džulijan Mur: Ženama se najčešće govori da "dostojanstveno stare", zar to nije fraza sa toliko predrasuda?
Džulijan Mur - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najtraženijih glumica, koja je do sada osvojila verovatno sve nagrade koje može jedna holivudska glumica, Džulijan Mur (60) našla se na naslovnoj strani As If magazina, a govoreći o starenju ona je istakla kako se najčešće ženama govori da "dostojanstveno stare", što smatra da je izuzetno seksistički kazati.

"Toliko je predrasuda u toj frazi. Zar postoji drugi način starenja?", istakla je filmska zvezda, a prenosi People, dodajući:

"Starenje nije nešto pozitivno ili negativno, to je deo ljudskog stanja, nemamo opciju da biramo, pa zašto onda o tome govorimo kao o nečemu nad čime imamo kontrolu?"

Prema njenim rečima jedini prihvatljiv narativ je taj da se, kad se govori o starenju, zapravo govori o sazrevanju, o unutrašnjem rastu. Dete se tokom školovanja razvija, kako kaže, a posle tog doba ostaje vreme sa svim mogućim potencijalom za unutrašnji rast.

"Trebalo bi sebe iznova i iznova da izazivamo, da se preispitujemo i interesujemo, da učimo nove stvari, da budemo korisniji drugim ljudima i budemo ona osoba koja prijateljima i porodici zapravo treba. To pitanje, kako da nastavimo da evoluiramo, kako da se krećemo kroz život da bismo imali još dublja iskustva, eto to ja mislim da bi trebalo da bude starenje", istakla je Murova, navodeći da u planu ima niz novih projekata.

Komentari (0)

Magazin