Poznati

Konstrakta dobila nagradu za najbolji tekst na ovogodišnjem "Evrosongu"

Komentari

Autor: RTS

27/12/2022

-

18:49

Konstrakta dobila nagradu za najbolji tekst na ovogodišnjem "Evrosongu"
Tanjug/AP/Luca Bruno - Copyright Tanjug/AP/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnica Srbije na "Pesmi Evrovizije" u Torinu, Ana Đurić Konstrakta, dobila je nagradu za najbolji tekst na ovogodišnjem izdanju takmičenja. za pesmu "In corpore sano".

Nagrade se dodeljuju na osnovu glasova pratilaca zvaničnog naloga "Pesme Evrovizije", a osim predstavnice Srbije, nominovani su bili predstavnici Italije i Portugala i pobednici takmičenja iz Ukrajine, prenosi RTS.

 

 

Ana Đurić Konstrakta zauzela je peto mesto na takmičenju, što je bio najbolji plasman Srbije na "Pesmi Evrovizije" od 2012. godine, kada je Željko Joksimović bio trećeplasirani.

Ovogodišnja „Pesma Evrovizije“ održana je u Torinu, a pobedu je odnela Ukrajina. Zbog situacije u toj zemlji sledeće godine takmičenje će biti održano od 9. do 13. maja u Liverpulu, u Velikoj Britaniji, koja je u Italiji zauzela drugo mesto.

Istovremeno su dodeljene i druge nagrade, tako je pobednik u kategoriji najbolje frizure Litvanka Monika Liu, najbolju koreografiju imala je Šanel, predstavnica Španije, dok su Norvežani Sabvulfer ovenčani nagradom na najbolji izgled.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin