Poznati

Eva Grin na sudu zbog otkazanog filma "A Patriot": Objavljena prepiska u kojoj je kolege nazivala pogrdnim imenima

Komentari

Autor: Euronews

31/01/2023

-

23:25

Eva Grin na sudu zbog otkazanog filma "A Patriot": Objavljena prepiska u kojoj je kolege nazivala pogrdnim imenima
Tanjug/AP Photo/Kin Cheung - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Eva Grin tužila je produkciju otkazanog filma "A Patriot" od kojih traži 918.000 evra odštete. White Lantern Films zatim su uzvratili kontratužbom, tvrdeći da je Grin svojim "preteranim kreativnim i finansijskim" prohtevima sabotirala snimanje.

Nekoliko dana pre početka sudskog postupka u javnost su procurile i poruke koje je Grin slala, a u kojima je jednog od članova tima nazvala "zlim", "izvitoperenim sociopatom", "lažovom i ludakom", a menadžera produkcije Terija Birda "mornom". Takođe je navodno nazvala ekipu "seljačinama iz Hempšira".

Glumičin advokat branio je svoju klijentkinju tvrdnjom da je to pokušaj produkcije da je predstavi kao razmaženu "divu, kako bi dospela na naslovne strane i tako uništi njenu reputaciju".

Grin je na jučerašnjem sudskom saslušanju ispričala da se "zaljubila" u scenario naučno-fantastičnog filma "A Patriot" i njegovu ekološku poruku, ali da je s vremenom postala zabrinuta zbog ušteda koje su producenti počeli da potenciraju, nakon što su produkciju preselili iz Irske u Englesku.

Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

 

Ona je ispričala da je postojala opasnost da njena karijera krene stranputicom.

"Kada se glumac pojavi u filmu B produkcije, njega označe kao B glumca i više nikad ne dobija kvalitetan posao. Nisam želela da ovo bude B film, ali sam, kako se kraj bližio, da će se to desiti", ispričala je Grin na sudu.

Ona je upozorila na potencijalno katastrofalne posledice koje uštede mogu imati, podsetivši na tragediju koja se dogodila na snimanju filma "Rust" gde je nastradala direktorka fotografije Halina Hačins. Grin je ispričala da je zbog plana produkcije o smanjenju troškova jedna njena scena iz filma "A Patriot" umesto četiri nedelje, snimana pet dana.

"Ne možete napraviti kvalitetan film tako što ćete štedeti. Pogledajte šta se desilo sa Alekom Boldvinom na filmu 'Rust', gde su producenti smanjivali troškove bez bezbednosnih mera i mlada žena je ubijena", podsetila je glumica.

Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

 

Na posletku, Grin je prokomentarisala kontroverzne poruke koje su privukle veliku pažnju medija. 

Ona se izvinila zbog tona njenog "emotivnog odgovora", a zatim zaključila da je to možda samo sukob različitih kultura.

"Iz mene ponekad izbija moj francuski duh", rekla je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin