Poznati

Tom Kruz: Plakao sam dok sam snimao scene sa Valom Kilmerom u nastavku "Top Gana"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

28/02/2023

-

10:38

Tom Kruz: Plakao sam dok sam snimao scene sa Valom Kilmerom u nastavku "Top Gana"
Val Kilmer i Tom Kruz - Top Gan - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Film "Top Gan: Maverik" nastavlja da niže uspehe na dodelama prestižnih nagrada, a na svetskim bioskopskim blagajnama zaradio je više od milijardu dolara. 

Zvezda tog ostvarenja Tom Kruz nedavno je prvi put govorio o novom susretu sa kolegom Valom Kilmerom, s kojim je radio i na originalnom ostvarenju pre više od trideset godina.

"Bilo je vrlo emotivno. Vala znam decenijama", rekao je Kruz u emisiji "Jimmy Kimmel Live".

"On je tako moćan glumac i u trenutku je postao ponovo taj lik... Gledate Ajsmena", dodao je on.

Upitan o tome da li je plakao dok je snimao s njim, Kruz je priznao da jeste.

"Plakao sam, bio sam emotivan. On je tako briljantan glumac i volim njegov rad", rekao je on.

Kilmeru je dijagnostikovan karcinom grla 2015. i od tada ga je javnost retko viđala na velikom platnu. Iako je uspeo da se vrati svojoj ulozi u "Top Ganu", suočavao se sa brojnim problemima tokom snimanja.

Iz istog razloga nije mogao da igra u novoj seriji "Vilou", koja je nastavak popularnog filma iz osamdesetih u kom je igrao jednu od glavnih uloga.

Kilmer molio producente da ponovo zaigra Ajsmena

Kilmer je ranije ispričao da je molio producente filma "Top Gun: Maverick" da ponovi svoju ulogu iz prvog dela ovog filmskog klasika i to uz pomoć tehnologije veštačke inteligencije, budući da je bio podvrgnut trahetomiji koja je uticala na njegovu sposobnost govora.

Glumac (62), koji se proslavio u originalnom blokbasteru iz 1986. kao poručnik Tom "Iceman" Kazanski, priznao je da se "ljudi bore da ga razumeju dok govori", ali tvrdi da je on i dalje "potpuno ista osoba".

profimedia

 

"Tom je bio Maverik, ali Maverikov neprijatelj je bio Ajsmen. Njih dvojica su išli zajedno kao so i biber. Nije važno što me producenti nisu kontaktirali. Kao što su The Temptations pevali 'Ain't too proud to beg' (Nisam suviše ponosan da bih molio)", kazao je Kilmer.

Britanska kompanija za veštačku inteligenciju (AI), naime, ponovo je kreirala glas glumca i to sa neverovatno realističnim rezultatima. Kompanija Sonantic sa sedištem u Londonu koristila je Kilmerove glasovne snimke tokom čitave njegove karijere, koji su dostavljeni njihovoj veštačkoj inteligenciji kako bi kreirali realističan, ali veštački model.

Filmski producenti bi potencijalno mogli da koriste alatku - opisanu kao "Photoshop za glas" za glasovne prepiske ako imaju na umu ulogu koja bi odgovarala Kilmeru.

Val, čija je karijera trajala skoro četiri decenije, glumio je u filmskim hitovima kao što su "Willow", "The Doors", "Tombstone" i "Batman Forever".

O svojoj borbi sa karcinomom Kilmer je snimio i dokumentarac pod nazivom "Val" koji je premijerno prikazan pretprošle godine u Kanu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin