Poznati

Kakve poklone će ove godine dobiti nominovani za Oskara: Zavirite u "paketiće" holivudskih zvezda vredne 120.000 evra

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2023

-

07:43

Kakve poklone će ove godine dobiti nominovani za Oskara: Zavirite u "paketiće" holivudskih zvezda vredne 120.000 evra
Kakve poklone će ove godine dobiti nominovani za Oskara: Zavirite u "paketiće" holivudskih zvezda vredne 120.000 evra - Copyright Prinstscreen YouTube/ WION, AP/Jae C. Hong

veličina teksta

Aa Aa

Ostalo je još samo nekoliko dana do 95. dodele Oskara u noći između 12. i 13. marta, najglamuroznijeg događaja u svetu filma. I dok će samo malobrojni sa najprestižnije filmske svečanosti poneti zlatnu statuetu, ali zato svi nominovani glumci i reditelji tradicionalno dobijaju poklon od organizatora prepun najrazličitijih skupih "sitnica" dobijenih od sponzora. 

Ove godine vrednost čuvenog paketića koji ide u ruke 25 glumaca i reditelja košta oko 126.000 dolara ili oko 120.000 evra, što znači da na "mali znak dobrodošlice" najvećim zvezdama večeri organizatori ukupno izdvajaju gotovo tri miliona evra.

Istini za volju, taj iznos ne plaća Akademija, nego marketinška kompanija Distinctive Assets koja nudi priliku za brendiranje i reklamiranje mnogim binisima u okviru industrje zabave.

Šta se sve nalazi u paketiću?

Nominovani u glavnim kategorijama imaće priliku da borave u luksuznim odmaralištima u Otavi i da na raspolaganju imaju sportski automobil tokom celog perioda boravka, za obilazak ogromnog imanja u prirodi. Takođe im se nudi prilika da posete vulkansko ostrvo Iskija u Italiji, ali i da sami sagrade sebi vikendicu i to u Australiji, gde na poklon dobijaju parče zemlje. 

Paketić je prepun preparata skupocenih kozmetičkih brendova, među kojima su "Miage", setovi za kupanje "Ariadne Athens Skin Wellness", jestivo masažno ulje "C60 Purple Power", kao i tretman oblikovanja tela i procedura podmlađivanja kod dr Konstantina Vasiukjeviča. Za zvezde koje kubure sa opadanjem kose, tu su i usluge Bauman medicinskog centra za obnavljanje vlasišta.

Naravno, tu su i čokoladice, čajevi i slični proizvodi vrhunskog kvaliteta.

Ovo čak nije ni najskuplji poklon-paket koji dobijaju holivudske zvezde. Rekord pripada paketiću koju su dobijali nominovani 2016. godine vredan oko 232.000 dolara odnosno oko 220.000 evra. To je čak stotinak hiljada više od ovogodišnjeg paketa i to ne računajući inflaciju.

Tada su zvezde mogle da računaju na 15-dnevnu privatnu turu Japanom, desetodnevno putovanje u Izrael i boravak u Italiji i Kaliforniji. 

Takođe, imali su i vaučer u vrednosti od 5.000 dolara za tretman po želji kod traženog njujorškog estetskog hirurga, tretman podizanja grudi koji košta gotovo 2.000 dolara i vibrator od 250 dolara.

Zanimljivo je da brendovi koji učestvuju u pripremi paketića za zvezde plaćaju čak 4.000 dolara to "zadovoljstvo", a nominovani čak nisu u obavezi ni da ih promovišu. Često se desi da ih glumci i glumice zaborave i uopšte ne ponesu kući. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin