Poznati

Majkl Džej Foks: Neću dočekati 80. godinu, postaje sve teže

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2023

-

11:32

Majkl Džej Foks: Neću dočekati 80. godinu, postaje sve teže
Majkl Džej Foks - Copyright AP/Charles Sykes

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Majkl Džej Foks, zvezda filma "Povratak u budućnost", koji se više od 30 godina bori s Parkinsonovom bolešću, ispričao je za medije da mu se zdravstveno stanje pogoršalo i da se sada kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Majkl je nedavno dao intervju za CBS-ovu emisiju "Sunday Morning" i priznao da mu je teško.
"Neću dočekati 80. godinu. Da, smrt kuca na vrata. Neću lagati. Postaje teško, postaje sve teže. Svaki dan je sve teže", ispričao je Majkl novinarki Džejn Poli.

Otkrio je da je imao operaciju uklanjanja benignog tumora na kičmi i da mu je zahvat "poremetio" hodanje. Glumac je objasnio da se sa njegovom bolešću mogu pojaviti i problemi sa žvakanjem hrane, kao i upala pluća.

"Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s Parkinsonovom bolešću. Tako, da, razmišljao sam o smrtnosti ove bolesti", ispričao je on, prenose američki mediji.

Foksu je neizlečiva bolest dijagnostikovana 1991. godine, kada je imao tek 29 godina i bio je jedna od retkih osoba na svetu koju je Parkinsonova bolest napala u vrlo ranom dobu.

Glumac je čak sedam godina krio svoju dijagnozu od javnosti, a naposletku je objasnio i zašto je tako postupio.

"Plašio sam se da bi mi se mogli smejati kada bi saznali da imam tu bolest, to stanje. Znate, to je bilo stvarno čudno razdoblje jer sam tokom sedam godina čuvao to za sebe", rekao je Foks ranije za BBC.

Glumcu je velika podrška supruga Trejsi Polan kojom se oženio 1988. godine, a par ima bliznakinje Akuinu i Skajler, ćerku Esmu i sina Sema.

Komentari (0)

Magazin