Poznati

Najpopularniji muzičar na svetu rešio da "ubije" svoje scensko ime: The Weeknd je na mrežama sada Abel Tesfaje

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2023

-

22:31

Najpopularniji muzičar na svetu rešio da "ubije" svoje scensko ime: The Weeknd je na mrežama sada Abel Tesfaje
Najpopularniji muzičar na svetu rešio da "ubije" svoje scensko ime: The Weeknd je na mrežama sada Abel Tesfaje - Copyright AP/David J. Phillip

veličina teksta

Aa Aa

Kanadski pevač The Weeknd najavio je nedavno da planira da "ubije" svoje scensko ime i da se "ponovo rodi" kao Abel Tesfaje, a sada je prešao sa reči na dela.

Popularni muzičar, koji se predstavlja kao The Weeknd od 2009. godine, stavio je svoje pravo ime na sve društvene mreže, a svoje novo poglavlje u karijeri najavio je ranije u intervjuu za "W Magazine", piše Euronews.

"Došao sam u prostor i vreme kada se spremam da zatvorim The Weeknd poglavlje", rekao je u tom intervjuu muzičar, dodajući da to ne znači da će se penzionisati.

"Hoću i dalje da pravim muziku, možda kao Abel, a možda kao The Weeknd, ali i dalje želim da ubijem 'Vikenda' i to ću na kraju i uraditi. Definitivno pokušavam da odbacim tu kožu i ponovo se rodim", rekao je Abel.

On je takođe najavio da je album na kom trenutno radi njegov "poslednji usklik" i da je kao "The Weeknd već rekao sve što je mogao da kaže".

Izvođač je ostvario ogroman uspeh pod tim scenskim imenom, a u martu je Ginisova knjiga rekorda najavila da je on statistički, najpopularniji muzičar na planeti. Tog meseca je postao prvi muzičar na Spotifaju koji je dostigao 100 miliona mesečnih slušalaca. 

Nastupao je širom sveta, kao i na legendarnom polufinalu Superboula, a autor je i najstrimovanije pesme u istoriji Spotifaja "Blinding Lights" koja je od 2019. preslušana 3,565 milijardi puta na tom servisu.

Komentari (0)

Magazin