Poznati

Jahta Džefa Bezosa od 500 miliona dolara stigla u Hrvatsku

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2023

-

12:37

Jahta Džefa Bezosa od 500 miliona dolara stigla u Hrvatsku
Jahta Džefa Bezosa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Multimilijarder Džef Bezos stigao je u Hrvatsku sa svojom superjahtom "Koru", čija je vrednost procenjena na 500 miliona dolara.

Jahta se trenutno nalazi kod Dubrovnika, tačnije kod Elafitskih ostrva, pokazuju podaci na stranicama koje prate kretanje najskupljih jahti sveta, prenosi Index.hr. Bezos je prethodno viđen u Grčkoj, a društvo mu pravi verenica Loren Sančez.

Jahta "Koru" koju je Bezos preuzeo ove godine dugačka je 127 metara, a ima i 76 metara dugo potporno plovilo, na kojem se nalazi i heliodrom. Može da primi 18 gostiju i zahteva posadu od čak 40 ljudi. Vredi pola milijarde dolara, a za godišnje održavanje i pogon ovog luksuznog plovila Bezos će morati da izdvoji oko 25 miliona dolara.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, kod Šišana je viđena njegova jahta "Abeona", koja je prateće plovilo za superjahtu "Koru", a služi i kao nosač njegovog privatnog helikoptera.

Pri Hrvatske, Bezos je plovio Grčkom i Italijom, a pre nekoliko dana s njima je viđena i glumica Demi Mur.

Jahta "Koru" dugačka je 127 metara i može da primi 18 gostiju i posadu od čak 40 ljudi. 

Inicijalno je građena u Roterdamu, a problem je nastao jer je brod bio previsok pa je zamalo oštetio istorijski most Koningshaven. Koru ima jarbole duge do 29 metara visine, što je onemogućavalo prolaz mostom, a građani Roterdama bili su toliko besni zbog nje da su pretili da će gađati brod jajima ako on zbog svog prolaska uništi most. Nakon toga brod je tokom noći premešten, a jarboli su uklonjeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin