Poznati

Ne stišava se bura zbog Rite Ore i srpske zastave: Pevačica na meti kritika, deo prištinske javnosti je brani

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/08/2023

-

14:17

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ne stišava se bura na internetu otkako se pevačica Rita Ora, inače Albanka poreklom sa Kosova, na nedavnom koncertu ogrnula zastavom Srbije.

I dok pojedini likuju zato što je nehotice promovisala Srbiju, a drugi kritikuju zbog kako navode "nepatriotskog" postupka, na Ritinu stranu stali su mnogi političari iz Prištine. 

Bivša ambasadorka Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama Vljora Čitaku u nedavnoj Fejsbuk objavi navela je da je Ora "umetnica koja je uradila mnogo na promociji Kosova, čak i tamo gde je diplomatija bila nemoguća".

Ehat Miftaraj, direktor Kosovskog instituta za pravosuđe, rekao je da Ministarstvo spoljnih poslova Kosova i ceo diplomatski kor od 2019. godine naovamo nisu mogli da promovišu Kosovo i Albaniju više od Rite Ore i Dua Lipe na sceni, dok je glumac Fatmir Spahiu napisao da je Ora "toliko velika umetnica, da ne može da prepozna zastave malih zemalja".

Podsetimo, Ori je neko iz publike tokom nastupa u Segedinu dodao zastavu Srbije kojom se ona ogrnula, što je izazvalo niz negativnih komentara Albanaca na društvenim mrežama.

Ora je objasnila da zbog svetlosti reflektora nije videla koju državu ona predstavlja.

"Tokom nastupao na festivalu SZIN u Mađarskoj dobila sam zastavu od mladog obožavatelja. Od osvetljenja koje mi je bilo direktno u oči nisam mogla jasno da vidim koju državu predstavlja zastava. Tek kada sam sišla sa bine, shvatila sam da je to srpska, a ne mađarska zastava", navela je pevačica u saopštenju, prenosi Kljan Kosova.

Ora je kazala i da podržava sve svoje fanove, iz svih zemalja i kultura, ali da je "ponosna kosovska Albanka" i da joj nije bila namera da bilo koga uznemiri.

Ona je takođe u Prištini, gde je rođena i odakle se s roditeljima još u detinjstvu preselila za London, snimila spot, a nastupala je u tom gradu i na godišnjici proglašenja nezavisnosti Kosova. 

Komentari (0)

Magazin