Tehnologija

Epl uveo nove bezbednosne mere koje treba da spreče krađu lozinki

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2023

-

17:50

Epl uveo nove bezbednosne mere koje treba da spreče krađu lozinki
Tanjug AP/Jeff Chiu - Copyright Tanjug AP/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Epl je objavila da je uvela nove bezbednosne mere za operativni sistem iOS 17.3 kako bi sprečila lopove da pristupe podacima u ukradenom telefonu.

Promene se za sada nalaze u beta verziji, a Epl će verovatno izbaciti konačni verziju iOS 17.3 za nekoliko nedelja, prenosi portal Teh kranč.

Nove mere zaštite podrazumevaju obaveznu upotrebu identifikacije lica (Face ID) ili otiska prsta (Touch ID) pre nego što korisnik pristupi lozinkama za plaćanje ili transakcijama u aplikaciji Safari.

Epl je rekao da će korisnici morati sami da se uključe u postavku za zaštitu ukradenih uređaja preko Settings > Face ID & Passcode > Stolen Device Protection in iOS 17.3 beta.

Nove promene koje je Epl uveo u beta verziji za programere otežaće lopovima da promene šifre ili dobiju informacije o plaćanju čak i ako znaju vašu lozinku za pristup ajfonu.

Volstrit džornal je ranije pisao kako su lopovi posmatrali ljude u barovima da bi otkrili lozinku za pristup uređaju pre nego što su im ukrali ajfon.

Kada su lopovi ukrali uređaj, brzo su uneli lozinke i promenili korisničke šifre, uključujući i one za ajklaud (iCloud) naloge za plaćanje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin