Tehnologija

Novine na Instragramu: Ko će moći da gleda "skrivene" storije na popularnoj društvenoj mreži

Komentari

Autor: Tanjug / Tech Crunch

07/05/2024

-

13:26

Novine na Instragramu: Ko će moći da gleda "skrivene" storije na popularnoj društvenoj mreži
Tanjug/AP/Michael Dwyer - Copyright Tanjug/AP/Michael Dwyer

veličina teksta

Aa Aa

Platforma Instragram uvodi pregršt novih funkcija za svoje popularne Stories, a najvažnija među njima je funkcija "Reveal" koja omogućava korisnicima da kreiraju skrivene "storije" koje će njihovi pratioci moći da otkriju samo ako zatraže dozvolu od autora putem privatne poruke.

Da biste kreirali "tajne priče" potrebno je da kliknete na ikonu nalepnica na vrhu aplikacije, izaberete funkciju "Reveal" i napravite Instragram Story koji će biti zamagljen za sve korisnike, prenosi Tech Crunch.

Iako "Reveal" može biti interesantan povod za započinjanje razgovora sa prijateljima, naročito je koristan za kreatore, jer im omogućava da dodatno animiraju svoje pratioce, a vredi znati da neće morati da daju "zeleno svetlo" za svaki od zahteva za pristup skrivenim storijima.

Instagram takođe lansira i novi stiker "Add Yours Music" koji korisnicima omogućava da podele pesmu koja se uklapa u njihovo trenutno raspoloženje i pozovu pratioce da i oni učine isto. Pored toga, dostupna je nova opcija "Frames" koja fotografiju pretvara u virtuelni polaroid, koji korisnici mogu videti tako što će protresti telefon ili kliknuti "Shake to reveal" dugme.

Opcija je uglavnom rezervisana za podsećanje na starije objave, a stiker će automatski dodati datum i vremensku odrednicu kada je fotografija nastala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin