Tehnologija

Šta znamo o novom ajfonu - revolucionarni model ili samo poboljšana dvanaestica?

Komentari

Autor: Euronews Srbija, T.T.

15/09/2021

-

13:29

Šta znamo o novom ajfonu - revolucionarni model ili samo poboljšana dvanaestica?
Šta znamo o novom ajfonu - revolucionarni model ili samo poboljšana dvanaestica? - Copyright Apple

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Epl je sinoć predstavila iPhone 13 i iPhone 13 mini, narednu generaciju pametnih telefona koji će biti dostupni u pet boja od 24. septembra u SAD. Iz Telekoma Srbija za Euronews kažu da kompanija u vezi sa početkom i uslovima prodaje novih modela usklađuje sa Eplom, te da će korisnici biti blagovremeno obavešteni o datumu početka prodaje novih modela u našoj zemlji.

Epl je predstavio modele rečima da sadrže velike inovacije - napredan sistem dvostrukih kamera sa novom Wide kamerom većih piksela, optičku stabilizaciju slike sa senzorom (OIS) koja nudi poboljšanja u fotografijama i video zapisima, nove načine personalizacije kamere pomoću posebnih efkata i bioskopskog režima.

Apple

 

Osim toga, kompanija kaže da se modeli mogu pohvaliti super-brzim performansama i energetskom efikasnošću sa novim procesorom A15 Bionic, dužim trajanjem baterije, svetlijim Super retina XDR ekranom, početnom dvostrukom memorijom od 128 gigabajta, kao i naprednim 5G iskustvom.

Vidljiv je i redizajn zadnje kamere sa dijagonalno raspoređenim objektivima, a novi modeli dolaze i sa poboljšanom većom baterijom koja, prema rečima kompanije Epl, nudi do dva i po sata dužeg trajanja nego iPhone 12, dok iPhone 13 mini pruža do sat i po više dnevno nego iPhone 12 mini.

Novi modeli će biti dostupani u veličini ekrana od 6,1" i 5,4", a posebno je istaknut keramički štit na prednjoj strani i najčvršće staklo do sada.

 

Komentari (0)

Magazin