Tehnologija

Fejsbuk napušta direktor koji je vodio projekat kriptovalute

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2021

-

22:40

Fejsbuk napušta direktor koji je vodio projekat kriptovalute
Fejsbuk napušta direktor koji je vodio projekat kriptovalute - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktor u finansijsko-tehnološkom sektoru Fejsbuka, Dejvid Markus, saopštio je danas da napušta ovu kompaniju krajem godine kako bi počeo da radi na nečem novom.

Markus je nadgledao napore Fejsbuka da razvije kripto valutu poznatu kao "Diem" i aplikaciju za digitalni novčanik pod nazivom "Novi", a njegov odlazak predstavlja izazove za finansijsko-tehničku jedinicu kompanije, navodi Rojters.

Izvršni direktor Mark Zakerberg je zahvalio Markusu na njegovom doprinosu razvoju Diema i drugim velikim razvojnim projektima kompanije.

"Ne bismo imali tako veliki zamah sa Diemom bez vašeg rukovodstva i zahvalan sam što ste od Meta napravili mesto gde pravimo velika ulaganja", poručio je Zakerberg.

Markus se pridružio Fejsbuku iz Pejpala 2014. godine i vodio je Fejsbuk mesindžer, pre nego što je prešao na rad na finansijskim alatima.

Fejsbuk, koji je prošlog meseca promenio korporativno ime u Meta, smanjio je globalne planove za Diem, projekat ranije poznat kao Libra, nakon zabrinutosti regulatora da bi servis mogao da dobije previše kontrole nad novčanim sistemom, omogući kriminal i naruši privatnost korisnika.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin