Tehnologija

Nekim korisnicima Tvitera vraćene plave kvačice iako nemaju pretplatu

Komentari

Autor: BBC

23/04/2023

-

13:45

Nekim korisnicima Tvitera vraćene plave kvačice iako nemaju pretplatu
Tanjug/AP/Jeff Chiu - Copyright Tanjug/AP/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Nekim Tviter nalozima sa više od milion pratilaca, vraćene su plave oznake iako nisu platili pretplatu kojom su kvačice predviđene. Bijonse, Hari Kejn, Ričard Osman i Viktorija Bekam.

Pre nego što je platformu kupio Ilon Musk, plava kvačica je bila bedž verifikacije koji je Tviter besplatno delio, a prvobitno je korišćena kako bi se zaustavili lažni nalozi i širenja dezinformacija, prenosi BBC.

Sada je ova kvačica simbol koji pokazuje da se korisnik pretplatio na premium uslugu pod nazivom "Tviter Blu", uz koju ide i proces verifikacije. Postoje različite cene u zavisnosti od toga gde je pretplata napravljena, ali je otprilike 8 dolara mesečno.

Oni sa plavim kvačicom iz prvobitnog procesa verifikacije, koji su odlučili da ne plaćaju pretplatu, počeli su da gube kvačice 20. aprila. Novinar Džejms O'Brajen, koji ima 1,1 milion pratilaca, jedan je od onih koji su dobili nazad plavu kvačicu, a potvrdio je da nije platio za nju. 

Takođe, primetio je da su nekim nalozima sa manje od milion pratilaca takođe vraćene plave kvačice, u potezu za koji je rekao da je bio "u potpunosti prema nahođenju Ilona Maska".

Sam Mask je rekao da je platio pretplatu u ime pisca Stivena Kinga, glumca Vilijama Šatnera i košarkaša Lebrona Džejmsa, koji su kritikovali sistem uklanjanja kvačica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin